Home / Online Inkomen / Eenvoudig paswoorden beheren en opslaan op je PC

Eenvoudig paswoorden beheren en opslaan op je PC

Beheer paswoorden dankzij RoboformEen aantal mensen spraken me aan en vroegen me om niet enkel moneygraphs te posten in de categorie ‘online inkomen’, maar ook een aantal praktische tips en trics. Wel, hier is de eerste.

Roboform

Mijn eerste online aankoop ooit was een boek, maar mijn tweede aankoop was een programma “RoboForm” genaamd. Waarom? Ik heb honderden accounts bij verschillende websites, blogs, fora en die allemaal hetzelfde paswoord geven, dat wou ik niet. Veel te gevaarlijk. Daarom gebruik ik vele verschillende paswoorden voor verschillende websites. Maar natuurlijk kwam ik het dan wel eens tegen dat ik een bepaald paswoord niet meer wist. Frustratie alom. Maar toen ontdekte ik het paswoord beheer programma Roboform. Ik betaalde er destijds (zo’n 5 jaar terug) slechts 15 EUR voor en dat was ongetwijfeld mijn beste investering ooit. Ik gebruik dit programma nog steeds en wat mij betreft mag het de nominatie krijgen voor beste software ooit.

Al je paswoorden veilig opslaan

Wanneer het op paswoorden aankomt, kan je niet genoeg voorzichtig zijn. Ik gebruik doorgaans moeilijke paswoorden en het is bijzonder vervelend om die telkens opnieuw te moeten invoeren. Ik maak geen gebruik van de automatische invulfunctie van de browser, want zodra iemand anders op je PC zit kan hij zich inloggen in al je accounts. Roboform loste dit allemaal voor me op. Het is een invoegtoepassing (soort menubalkje) dat zich automatisch in je webbrowser installeert (alle gangbare browsers zoals Chrome, Firefox en Internet Explorer) en telkens wanneer jij een login en paswoord invult, vraagt deze tool of hij deze paswoorden mag onthouden. Wanneer je dan nogmaals die site bezoekt, kan je gewoon op de inlogknop klikken én je paswoord / login worden automatisch ingevuld alsook wordt er op de ‘login knop’ geklikt. Bovendien moet je per sessie op je PC ook een algemeen paswoord invoeren, want anders werken die login knoppen niet. Veilig én efficient.

Gratis alternatieven

Op het werk heb ik helaas geen Roboform, en toen begon ik wat de experimenteren. Ik installeerde er LastPass maar in vergelijking met Roboform is dat het grootste kutprogramma op de markt. Het werkte langs geen kanten. En bovendien vertrouw ik dat soort gratis programma’s niet, zeker als het op het automatisch onthouden van paswoorden aankomt. Roboform kost anno 2013 zo’n 25 EUR maar geloof me, dat is een investering die je zo hebt teruggewonnen door efficiënter te werken en tijd uit te sparen. Als je deze tool niet hebt als online marketeer, dan ben je niet goed bezig.

En jullie, gebruiken jullie ook Roboform? Laat me gerust jullie ervaringen weten in een comment!

One comment

  1. Ik gebruik zowel privé, in mijn bijberoep, als professioneel (met de collega’s) keepass als paswoordtool. Deze gaat versleutelde databases aanmaken, die ik daarna met al mijn devices kan openen en aanspreken.

    Ook handig is dat mijn vrouw het hoofdpaswoord kent, waardoor ze als het ooit nodig zou zijn (lees bij accident of erger), ook aan al mijn zaken van mijn bijberoep kan (om alles draaiende te kunnen houden).

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top