Home / Online Inkomen / [eindbalans] online inkomsten Mei 2013

[eindbalans] online inkomsten Mei 2013

Hoppa! Tegen alle verwachtingen in, was mei eens geen dal. Nee, slechts een klein beetje minder dan april. En dat wetende dat ik in mei heb genoten van een weekje in het Sea Side Resort te Kreta zonder ook maar een degelijke internetconnectie.

Life can be good, hoor ik je denken. Welnee, dat is zonder onze vrienden van de belastingsdienst gerekend. In mei kreeg ik namelijk een heel bittere pil te slikken. Omdat mijn online inkomen van 2012, samengeteld met m’n vast inkomen van mijn fulltime job bij m’n werkgever, net in één van de hoogste schijven valt, moet ik meer dan 50 procent belasting betalen op m’n inkomen die ik in 2012 heb verdiend met m’n websites. Ja je leest het goed, MEER DAN 50 PROCENT verdomme! En dit is dus 50% op mijn nettoresultaat, rekening houdende dat ik al 21% belasting heb betaald op al mijn verdiensten en alle kosten die ik heb gemaakt hier al van af zijn. Zo loont het werken in bijberoep echt niet!!

Mijn boekhouder stelde daarom voor om een vennootschap op te richten, want daar geldt het vennootschapsbelastingstarief van 35%. Ik ben inmiddels bezig met de oprichting van een vennootschap en het is de bedoeling om hier in de toekomst fulltime mee verder te gaan.

Tot de volgende update!

inkomstenmei

 

4 reacties

 1. Zelfde scenario hier.

  Wel twee opmerkingen:
  1) Je vergeet nog de sociale bijdragen die je hebt als zelfstandige in bijberoep (maar die jou niets opbrengen).
  2) Je mag de BTW niet zien als inkomsten. Die betaal jij niet, maar jouw klant.

  Boekhouder zei het mij ooit zo. Als werknemer betaal je veel belastingen maar zie je het niet omdat je het geld nooit in handen krijgt. Als zelfstandige krijg je het geld wel in handen, en mag je het daarna weer afgeven. Uiteindelijk hou je als zelfstandige in bijberoep een 25% over.

 2. @Bram bedankt voor je comment!
  Sociale bijdragen zie ik als een kost. Volledig akkoord met wat je zegt ivm. de BTW. Helaas demotiverend dat op het einde van de rit maar zo weinig overblijft voor zelfstandigen in bijberoep…

 3. same here….

  Vennootschap is wel direct hogere boekhouderskosten,… Dus zolang je je kosten hoog genoeg kan krijgen in bijberoep, is bijberoep soms toch nog interessanter.

 4. @Herman thx voor je reactie. Inderdaad, de boekhoudkosten zullen de hoogte in gaan.

  Bij een commanditaire vennootschap blijven de kosten nog enigzins binnen de perken. Geen al te zware opstartkost. Wel een dubbele boekhouding maar ik plan het meeste zelf in te doen adhv. boekhoudsoftware.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top