Home / Reisverslagen / Hotelervaringen / Ervaring CitizenM hotel Schiphol (Nederland)

Ervaring CitizenM hotel Schiphol (Nederland)

CitizenM Hotel Schiphol: op een steenworp van de luchthaven

Categorie: business hotel

Voor m’n werk verbleef ik maandag 7/05/2012 in het CitizenM Hotel. Dit luxe designhotel ligt op een wandelafstand van de luchthaven. Je hoeft helemaal geen taxi of shuttlebus te nemen om er te geraken. Verlaat de luchthaven via de grote uitgang, ga dan naar rechts en je zal op zo’n 200 meter het hotel zien liggen in de verte. Volg gewoon het pad en je komt er zo op uit!

Mijn ervaring met dit hotel

Eens binnengekomen, dien je je online in te checken aan de computers. Uiteraard zijn er werknemers die je hierbij assisteren. Het is eenvoudig en razendsnel, want je vermijd lange wachtrijen aan de receptie. Je krijgt na het inchecken een kaart die je toegang heeft tot je kamer. Bij het inchecken kon ik kiezen: een kamer met zich op de luchthaven, of een kamer met zicht op de stad. Aangezien ik de vorige keer een kamer had met prachtig zicht op de luchthaven, maar daar nauwelijks een oog had dichtgedaan, koos ik nu voor de andere, rustige kant. En met succes.

Het bed is gigantisch en voelt heel confortabel aan. De kamer is niet bijzonder groot en je treft alles aan in deze ruimte: douche (een fijne regendouche), wc, lavabo en bed. Leuk is de verlichting: je kan de verlichting van de kamer afstemmen op je gemoedstoestand: groene lichten, of liever blauw, rood of geel? Aan jou de keuze! Qua gadgets en verwennerijen mocht het wat beter: 1 zeepje en twee flessen hervulbare (en dus niet mee te nemen) douchegel en that’s it. Geen haarlotion, wattenstaafjes, pantoffels, minibar en andere tierlantijntjes te bespeuren. Basic, maar voldoende.

Liggend vanuit je bed kan je genieten van een mooie flatscreen televisie. Helaas geen Belgische posten, ik keek dan maar Nederlands voetbal. Je kan een wekker instellen, games spelen (arcade, kaartspellen) of opteren voor een rustig muziekje (verschillende thema’s). De kamer gaf me wel een rustgevend gevoel en ik heb er dit keer heerlijk geslapen.

Ik had tijdens het inchecken ook ontbijt besteld. In een leuke hippe lounge stijl kon ik ’s ochtends minichocoladekoeken verorberen, met een lekkere fruitsap. Beneden is de gemeenschappelijke hal echt “loungy” ingericht, zeker sfeervol!

Foursquare actie

Indien je je voor het eerst incheckt via Foursquare, dan kan je een gratis flesje water verkrijgen aan de minibar. Leuk, maar ik heb er geen gebruik van gemaakt.

Geboekt via Booking.com

Ik heb m’n verblijf geboekt via Booking.com. Snel, goedkoop en veilig. Ter plekke heb ik bij het uitchecken betaald via credit card (dit is de enige optie).

2012-05-07-19-40-54

Picture 2 of 6

Eindbeoordeling CitizenM Hotel Schiphol

Prijs/kwaliteit: 3.7/5
Sfeergehalte: 4.5/5
Goed geslapen: 4.0/5
Ligging: 4.0/5
Extra’s: 2.3/5
____________________
Eindbeoordeling: 3.7/5
Beoordeeld door Pieter-Jan

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top