Home / Online Inkomen / Hoe online geld blijven verdienen na de Google Penguin update

Hoe online geld blijven verdienen na de Google Penguin update

Vroeger kocht je een exact match domain name (EMD), maakte je een simpele website in WordPress, plaatste je enkele degelijke kwalitatieve artikels online en mits goede links stond je binnen de 3 maand op 1 voor eender welke zoekterm. Helaas werd deze methode misbruikt en heb ik te laat ontdekt hoe goed dit wel werkte. Ik had er echt veel meer kunnen uithalen…

De meest recente Google Updates (Panda en Penguin) brachten roet in het eten. Vier van m’n sites raakten intussen gebanned en verdwenen uit de zoekresultaten. De inkomsten gingen in rook op en we zijn dus genoodzaakt om onze methodes aan te passen. Gedaan met massaal veel sites die geen echte meerwaarde bieden en er maar crappy uitzien. Mijn strategie veranderd mee met Google:

  • Ik ga me focussen op een beperkt aantal kwalitatieve sites
  • Overbodige, low quality sites worden verkocht
  • Veel voorzichtiger gaan linkbuilden en heel goed testen

Terry Kyle is een echte Grey Hat SEO’er die heel wat expertise in het linkbuilding domein heeft opgebouwd. Maar ook hij moet af en toe z’n mening herzien. Ik zie hem nog twee jaar geleden promoten dat het massaal plaatsen van links op forumprofielen dé ideale backlinkmethode was. Inderdaad, toen werkte dat extreem goed. Maar bij Google staan ze ook niet stil natuurlijk.

Onderstaand filmpje van Terry Kyle vat de huidige richting die je moet uitgaan qua SEO/linkbuildingactiviteiten na de Penguin vrij goed samen:

Sunday SEO video: Post Penguin

Zeker de moeite om te bekijken.

Greetz!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top