Home / Online Inkomen / Hoe zoektermen vinden waar men vaak naar zoekt

Hoe zoektermen vinden waar men vaak naar zoekt

Ik heb ooit eens een beknopte basishandleiding gemaakt omtrent het gebruik van de Google Keyword Tool. Met deze tool kan je zien hoe vaak een bepaalde zoekterm wordt ingegeven in Google. Handig is dat je ook de taal en het land (Google.be) kan instellen.

Voor beginners kan de tool nogal ingewikkeld overkomen. Ook dien je zeker het onderscheid te kennen tussen exact en broad searches. Dit en nog een aantal andere praktische tips kan je lezen in mijn handleiding.

Hier kan je hem gratis downloaden (pdf formaat) Google Keyword tool Handleiding. Je mag deze handleiding vrij gebruiken en verspreiden.

Waarom handig?

Heeft iemand van jouw kennisen een zaak? Of ben je zelf aan de slag op zelfstandige basis? Dan kan het heel leuk zijn om te zien hoe vaak men de naam van je zaak opzoekt in Google en welke maand men het vaakst naar je zoekt. Uiteraard kan je dezelfde oefening ook doen met de naam van je concurrenten.

Voorts wordt deze tool ook vaak gebruikt door SEO specialisten. Als zij een website maken of optimaliseren, dan moeten zij ervoor zorgen dat deze goed scoort in Google. Maar wat is nu iemand met een website die op plek 1 staat voor een zoekterm waar niemand naar zoekt? Daarom gaan SEO specialisten bij de Keyword Tool ten rade. Ze zien er welke zoektermen vaak gezocht worden en gaan er vervolgens voor zorgen dat de websites waarvoor ze werke, goed scoort op die zoektermen.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top