Home / Online Inkomen / Linkbuilding? No way José!

Linkbuilding? No way José!

Het nieuwe linkbuilden POST panda en penguin

Sinds de nieuwste Penguin en Panda updates ben ik er eindelijk achtergekomen wat de rol van linkbuilding is binnen het zoekalgoritme. Vergeet het maar om veel links te plaatsen zo beter te gaan scoren. Elke site is anders en vereist andere linkbuildingtechnieken. Ik heb uit ervaring gemerkt dat je bij een nieuwe site zelfs beter géén linkbuilding toepast, want dit is gevaarlijk en kan je site meer kwaad dan goed doen (toch al drie penalties gehad, gelukkig ook al van één kunnen herstellen). Het aantal en het type links dat je verkrijgt, hangt nu helemaal vast aan de reputatie en het vertrouwen dat Google schenkt in je site. Een oude, gereputeerde site kan links verdragen, bij een nieuwe site is linkbuilding al snel verdacht als je het niet goed aanpakt.

Geoptimaliseerde ankerteksten = spammerig!

Ankerteskten zijn nu een overduidelijk signaal van overoptimalistatie, zeker als je in de ankerteksten en keyword gebruikte dat ook in je titel en URL staat (en ev. ook in je alt tags ed.) van de webpagina waarnaar je links creëert. Linkbuildingsoftware is in mijn ogen ook zo goed als waardeloos, tenzij dit drip feed kan en de links écht kwalitatief en afwisseld (nofollow vs dofollow) zijn. Bovendien moeten ze ook op kwalitatieve sites terechtkomen, die ook veel sociale signalen krijgen (tweets, likes, lage bouncerate, veel bezoekers via Search etc.)

Mijn benadering met betrekking tot linkbuilding

Linkbuilding doe ik vanaf nu enkel in beperkte mate. Ik focus me meer op conversie optimalisatie: geld uitgeven aan een prachtig en professioneel uitziend design, trucjes toepassen opdat bezoekers langer op je site blijven en meer pagina’s op je site bezoeken en noem maar op. En met succes! Mijn nieuwe site staat nu een 3-tal maand online. Ik deed geen linkbuilding maar zorgde wel voor goede, relevante content (geschreven door professionele tekstschrijver) en een blitsdesign (betalende wordpress template). De eerste maanden had ik maar 1 à 3 bezoekers per dag, maar sinds twee weken zit het in een stroomversnelling en zit ik al aan 40 bezoekers per dag met maar liefst 3 conversies (twv. 79 EUR samen) de afgelopen 3 dagen. WOOT!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top