Home / Blog / Metro Scoopshot: verdien geld met het nemen van foto’s!

Metro Scoopshot: verdien geld met het nemen van foto’s!

Geen zever. Een maand geleden worstelde ik met het idee om een app te laten ontwikkelen waarmee mensen foto’s kunnen maken om die dan vervolgens te kunnen uploaden naar een eigen ‘stockphoto’ website. Die website konden ze dan beheren, foto’s taggen en per foto een prijs instellen. Ze zouden dus zo een eigen collectie van foto’s kunnen aanleggen en deze dan verkopen. Bij mij op het werk kopen we namelijk vrij vaak stockphoto’s aan en tegenwoordig hebben de nieuwste smartphones echt goede camera’s. Ik wou me zelfs inschrijven voor Bizidee want zonder startkapitaal aan iets dergelijks beginnen, leek me geen optie. Maar wegens tijdsgebrek (en onhaalbaarheid) is het er niet van gekomen. En kijk, nu kreeg ik vandaag een mailtje binnen omtrent een soorgelijke app. Daar gaat mijn uitvinding! :-(

Metro Scoopshot

“WOW, Onmiddellijk downloaden die app” dacht ik toen ik vanmiddag een mailtje zag voorbij komen van Metro. Normaal lees ik dit soort mails niet, maar de titel sprak me wel aan: “geld verdienen met het nemen van foto’s”.  Zelf heb ik vier jaar lang gependeld met de trein naar Gent, dus de Metro heb ik heel vaak gelezen. En effectief, er stonden daar leuke artikels in maar de foto’s hadden er vaak helemaal niets mee te maken. Zal deze app daar verandering in brengen?

Hoe werkt het?

Je moet eerst en vooral de Scoopshot app downloaden. Die is maar 1,6 Mb, dus dat ging bijzonder snel. Vervolgens moet je een account aanmaken en je land selecteren + in een verificatiemail klikken. Er schuilt echt een heuze community achter de app en het lijkt me bijzonder fun! Als je de app start, krijg je een lijst tasks te zien. In mijn geval was er slechts 1 task beschikbaar: “Street Art”. Dit hield in dat je een foto moet maken van graffiti in het straatbeeld. De  fotograaf van de leukste foto wint 10 EUR en zijn publicatie verschijnt in Metro. Maar oei, deze taak eindigt binnen 20 uur dus ik zal niet meer de tijd hebben om een foto van grafitti te gaan nemen vrees ik…

Verder kan je ook ad random foto’s inzenden. Ideaal indien je vaak wordt uitgenodigd op exclusieve events. Of als je een ongeval vlak voor je neus ziet gebeuren. Is iemand geïnteresseerd in je foto, dan kan je er ook nog eens geld voor krijgen. Zalig toch?

Meer info kan je vinden door de FAQ door te nemen of door de app te downloaden. Let me hear your thoughts!

2 reacties

  1. Hallo,

    Zou je toevallig de metro van vrijdag gezien hebben?
    Volgens mij stond er geen enkele foto in via scoopshot…
    Nochtans meegedaan…

  2. Hallo Stijn, ik kan je helaas niet verderhelpen want ik heb vrijdag de Metro niet gelezen :s

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top