Home / Autorecensies / Mijn ultieme droomauto: Lexus IS 200d (Mei 2012)

Mijn ultieme droomauto: Lexus IS 200d (Mei 2012)

Iedereen heeft wel een ultieme droomauto: zo’n wagen die je niet kan betalen, maar waar je je de echte king of the road zou in wanen, mocht je de trotse eigenaar zijn van een dergelijke wagen. Een auto kan je snel beoordelen op uiterlijk, maar ook vanbinnen moet het plaatje kloppen. Daarom bezoek ik zo graag het autosalon: je kan dan echt alle auto’s passen en meteen het gevoel krijgen of de wagen je past, of juist niet.

Ook dit jaar heb ik haast alle automodellen kunnen uitproberen in Brussel. Mijn favoriete droomauto anno 2012 heb ik daar leren kennen: de Lexus IS 200d. Stijlvol van buiten, luxueus en elegant, een interieur waarin ik me helemaal relax voel, sportief zonder brandstofverslindend te zijn… Deze Lexus heeft gewoon alles in huis om mij te bekoren.

Exterieur

De Lexus IS is een sedan. Ondanks het feit dat hatchbacks zo populair zijn, ben ik toch een fan van dit tijdloze model. Hij doet me ook een beetje denken aan de BMW 3, maar ik heb het niet voor dat automerk. Geef mij dan maar gelijkwaardig materiaal van Japanse makelij. Scherpe, strakke lijnen, een sportieve blik en een elegante achterkant kenmerken deze Lexus. Een auto voor een echte zakenman mét stijl.

Interieur

In de galerij hieronder zie je een foto van het interieur die ik heb genomen toen ik in de wagen zat tijdens het autosalon. Toen ik in de wagen kroop, had ik meteen een ‘dit is het’ gevoel. Ik voelde me meteen comfortabel en veilig. Het dashboard straalt eveneens sportiviteit en finesse uit. De stijl oogt Duits en dat in een Japanse auto. Het lederen stuur ligt perfect in je hand, de GPS is mooi geïntegreerd in het geheel en de zetels zaten ongelofelijk goed. Waauw!

Lexus IS-F

Een nog straffere wagen is de F-versie van dit model. Dit is de ultieme sportversie waarmee je iedereen het nakijken laat. Niet mijn droommodel, omdat het verbruik van dit racepaardje net iets te hoog is voor mijn budget.

Prestaties

Een ding hoop ik ooit nog te kunnen doen: een testrit met deze droomauto! Ik kan de prestaties dus niet beoordelen, maar ik heb het gevoel dat deze ook verbluffend zullen zijn. Met een gemiddeld normverbruik van 5,1l / 100 km en een CO2 uitstoot van 134g/km is deze wagen best milieu- en portemonneevriendelijk. Want als je een droomauto hebt en je kan hem niet betalen of je rijdt van pompstation tot pompstation, da ben je er ook niet veel mee natuurlijk.

Mijn ultieme droomauto is momenteel dus met verve de Lexus IS 200d!

2012-01-15-12-11-12

Picture 1 of 7

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top