Home / Autorecensies / Verrassing van het autosalon 2012: Fiat Bravo

Verrassing van het autosalon 2012: Fiat Bravo

Ok, het autosalon is ondertussen al een viertal maand achter de rug, maar gezien ik nog maar recent begonnen ben met bloggen moet ik deze toch nog kwijt. Een van de grootste verrassingen op het autosalon was voor mij de Fiat Bravo. Mocht ik nu een nieuwe auto kopen, dan zou ik deze sowieso gaan testen. Qua design, positieve eerste indruk en vooral ook qua prijs lijkt deze wagen me echt een interessante koop.

Sportief

De Bravo ziet er bijzonder verfijnd uit en wordt gekenmerkt door aerodynamische vormen. Best wel keurig italiaans design! Ook qua interieur voelde ik me meteen goed. De cockpit oogde verrassend sportief en nodigde meteen uit om met de wagen te gaan cruisen over de eindeloze autowegen. Het stuur lag bijzonder goed in de hand en ik vond die rode afwerking wel cool!

Niet duur

Deze Fiat wist me bijzonder te charmeren. Dit was zeker het geval toen ik uit de wagen stapte en het prijskaartje bekeek. Het exacte bedrag weet ik niet meer, maar wal kan ik me nog goed voor de geest halen dat de andere wagens van dit type veel duurder waren! Na research vond ik op de site van Fiat dat je al een Bravo hebt voor 10.650 EUR. Ok, in werkelijkheid zal dat wel hoger liggen, maar sowieso lijkt me dit een mooie wagen voor weinig geld.

Mooie eigenschappen

De Bravo kan best mooie eigenschappen voorleggen. De 90PK dieselversie heeft een normverbruik van 4,4 – 5,7 L/100 km. Best aardig. Zoals de afbeelding hierboven aangeeft, beschik je ook over een mooie basisuitrusting. Vraag is of hij met deze eigenschappen kan opbotsen tegen de hevige concurrentie binnen dit segment.

Concurrenten

Dit zijn de drie wagens die me tijdens het autosalon het meest hebben verrast ( in de aangename zin welteverstaan):

  1. Fiat Bravo
  2. Hyundai i30
  3. Kia Pro C’eed en Kia Rio

De Bravo wist me vooral te verbazen qua prijs / design. De Hyundai was stukken duurder maar zag er ook zowel qua interieur als exterieur nog net dat tikkeltje beter uit. De Kia’s vielen ook goed mee qua prijs / design en de garantie van 7 jaar, maar ik ben nog geen fan van het merk. Misschien moet ik ooit eens met een Kia gaan rijden, want ik sta er vooralsnog een beetje wantrouwig tegenover. Alle 4 zitten ze min of meer in dezelfde klasse als de Fiat Bravo, maar om werkelijk uit te maken dewelke ik persoonlijk zou kiezen, moet ik de wagens eerst moeten testen alvorens een eindoordeel te kunnen vellen.

Eens / oneens? Wat waren jouw verrassingen van het autosalon? Aarzel niet om een reactie na te laten!

2012-01-15-17-04-26

Picture 1 of 2

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top