Home / Autorecensies / Verslag autosalon Parijs (Okt. 2012) – mijn toppers

Verslag autosalon Parijs (Okt. 2012) – mijn toppers

Voor het eerst naar het Autosalon van Parijs

Vandaag bezocht ik voor het eerst het autosalon van Parijs. Ik had al vernomen dat dit een van de grootste autobeurzen was uit Europa, dus dat moest ik even gezien hebben. Samen met een vriend vertrok ik heel vroeg in de morgen, rond 6u30 richting Parijs. Alles ging vrij vlot, tot we in de laatste tien kilomter te Parijs in de ochtenspits terechtkwamen… 1 uur gedaan over 10 km.

Verschillend van Brussel

In tegenstelling tot Brussel bevinden de zalen zich allemaal in verschillende gebouwen. Die kan je langs buiten bereiken, te voet of deels via roltrappen. Tip: neem een paraplu mee als het regent. Gelukkig hadden wij een mooi zonnig dagje dus konden we gerust van zaal tot zaal wandelen, zonder nat te worden. In de verschillende zalen stonden mooie standen van de verschillende autoconstructeurs. Hier in Parijs zijn veel meer luxemerken aanwezig, zoals Ferrari, Maserati, Lamborgini en noem maar op. Uiteraard kon slechts een select en kapitaalkrachtig publiek die wagens van dichtbij bewonderen.

Voorts was het salon eigenlijk niet echt verschillend ten opzichte van Brussel. Er stonden niet zozeer meer modellen, integendeel. Groot was de ontgoocheling toen ik merkte dan een van mijn droomauto’s van dit moment, de Lexus IS 200d, niet eens aanwezig was! Ook Tesla en Dodge ontbraken als autoconstructeurs.

Mijn favorieten en blikvangers

De Auris Hybride – best wel een aardige auto. Alleen jammer dat hij zo in trek is bij een 65+ publiek (zoals alle hybrides overigens)

Voorkant New Auris Hybride

De Citroën DS5 was voor mij de verrassing van het autosalon. Best wel leuk en vernieuwend aan de buitenkant, maar de cockpit – WOW!

Zalige cockpit van de Citroën DS5 in al zijn facetten: de belichting, het dashboard, de knoppen in het dak (precies een vliegtuig), ik had echt een WOW gevoel. Moet heerlijk zijn om in deze wagen te rijden.

De Exagon, een merk van elektrische wagens. Kende ik nog niet, maar in elk geval een prachtige auto. Helaas maar een bereik van 300 km, niet slecht maar voor mij nog te weinig om elektrisch te gaan rijden. En bovendien nog onbetaalbaar.

LFCC… De naam van deze concept Lexus ben ik morgen vergeten, het design zal me wel nog een tijdje bijblijven. Nice ride!

Strakker, rechter, sportiever – alles wijst erop dat de nieuwe Golf een even groot succes zal worden als zijn voorgangers. Ik werd op slag verliefd op de Bluemotion versie (ik rijd momenteel met een Polo Bluemotion en deze nieuwe Golf heeft er aardig wat van mee). Let vooral op het blauwe lijntje verwerkt vooraan in het design.

Sexy ass baby! Mmm! Nieuwe VW Golf Bluemotion editie

Conclusie

Speciaal naar Parijs gaan voor het autosalon, het is leuk maar goed voor 1 keer. Het blijft tenslotte ver, het kost geld (30 EUR péage, 22 EUR parking + brandstof + file) en is eigenlijk geen grote meerwaarde ten opzichte van het autosalon te Brussel dat telkens in januari plaatsvindt. Ik heb er wel prettig kennisgemaakt met de nieuwe Golf Bluemotion en vooral de Citroën DS5 wist mij heel erg te bekoren. Leuk om mee te maken, maar geen must voor komende jaren. Brussel is meer dan ok!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top