Home / Reisverslagen / Hotelervaringen / Ervaring Wu Wei hotel, Kortrijk

Ervaring Wu Wei hotel, Kortrijk

Twee dagen geleden (dinsdag) trok ik samen met mijn vriendin naar het Wei Wei hotel te Kortrijk. Ik verraste haar met een romantische overnachting, want op die dag waren we vijf jaar samen. Ik twijfelde tussen het Sandton Broel hotel (Kortrijk), het Parkhotel (Kortrijk) en het Wu Wei hotel. Die laatste viel al snel af toen ik de hotelkamers bekeek op Booking.com: tamelijk sober, bleek en niet meteen gezellig of romantisch. Dan maar het Broel hotel of het Parkhotel. Dat eerste had een gemeenschappelijk zwembadje, het tweede een gemeenschappelijke jacuzzi. Ik kon echt niet kiezen tussen de twee, dus besloot ik last minute om dan toch maar voor het Wu Wei hotel te gaan. Voor diezelfde prijs hadden we er immers ook nog toegang tot de wellness bij, een goede deal zo dacht ik.

Verborgen in de stadagglomeratie

Het hotel zelf ligt best wel goed verborgen tussen de huizen. Via een klein kort weggetje langs de spoorweg geraak je op de ruime, overdekte parking. Het gebouw zelf oogt best modern, we hadden beiden een goed gevoel toen we binnenkwamen. Bij de receptie kregen we de sleutel en werden we tot aan onze kamer gebracht.

Koele kamer

De kamer (Comfort 2persoonskamer) was niet koel in de zin van koud, want er was geen airco (doorgaans niet echt een must in Kortrijk gezien het Belgische weer), hij voelde wel ‘koel’ aan. Het interieur was sober en wit, met een houten plankvloer en houten toetsen dankzij de meubels.

Sfeervol en romantisch vond ik de kamer niet, maar het zachte bed maakte veel goed. De rainshower in de badkamer nodigde meteen uit om te douchen. Twee minpunten waren het feit dat er nog gedroogde urine van onze voorhanger op het toilet te bespeuren was, en het niet aanwezig zijn van een goede spiegel. (Er was wel een maar die ging schuin op de muur aan de lavabo, je kon er nauwelijks in kijken)

Uitstekende wellnessfaciliteiten

We gingen dan maar naar de wellness en daar kregen we eerst een rondleiding. 1.000m² groot, wist de persoon aan de receptie ons te vertellen. Douches met scrubzout, een verwarmd buitenzwembad met vele leuke verwenerijen (een knob om de nekdouches aan te zetten, een bubbelwand etc.). Het warme zwembadje liep ook een stukje binnen en daar was een geurbadje waar een aangename geur uit de muur kwam. Aan de andere kant een onderwaterbadje waar je enkel onderwater rustgevende muziek kon horen. Leuke ervaring!

Voorts waren er ook verschillende sauna’s, een Turks stoombad met verschillende compartimenten (van warm naar heet), een warme houten ton op het dak waar het ’s avonds best gezellig vertoeven is, een smalle douchezone waar verschillende stralen uit het plafond kwamen, relaxruimtes, een bar… Ja, de wellnessfaciliteiten waren echt veel beter dan verwacht en stukken beter dan die in het d-Hotel te Kortrijk waar we ook al waren geweest.

Enig minpunt: de persoon aan de receptie zei dat we handdoeken konden nemen uit de kamer of aan de receptie vragen. Wij vroegen ze aan de receptie, maar bij het uitchecken stond de eigenaar aan de receptie en toen bleek dat de handdoeken aan de receptie te gehuurd waren. 10 EUR extra op de rekening, ze hadden dit wel in het begin mogen communiceren dan namen we gewoon onze handdoeken wel uit de kamer (die we overigens niet gebruikt hebben tijdens het verblijf)

Het restaurant – goed maar niet super

s Avonds gingen we dineren in het restaurant. We deden dit om zo lang mogelijk van de wellness te kunnen genieten. Mochten we een extern restaurant zoeken, gingen we minder lang ter plekke kunnen zijn en het was immers maar een avondje dat we er verbleven.

Op de kaart hadden we keuze uit twee menu’s, wij kozen voor de bbq-menu. 39 EUR per persoon, drie gangen. Het eten was goed maar niet waauw. Niet verfijnd, niet speciaal, maar gewoon OK. Weinig op aan te merken. Vraag wel geen cola, want dat hebben ze niet. Je hebt keuze tussen Bionade (een zuurzoete bio limonade aan 3,5 EUR per glas) en Schweppes…

Eindoordeel Wu Wei Hotel

We hadden een heel aangenaam verblijf en waren beiden tevreden. De Wellness is uitstekend en zeker een troef. Wil je in Kortrijk op hotel, laat dan de wellnessfaciliteiten de doorslag geven om voor het Wu Wei hotel te kiezen. De kamers zelf waren OK, zeker als je van sobere interieuren houdt. De rainshower was aangenaam. Het restaurant was ok maar is geen must. Gebruik je handdoeken in de kamer als je geen 10 EUR extra wil betalen. Boeken deden wij goedkoop via Booking.com.

Prijs/kwaliteit: 4.0/5
Sfeergehalte: 2,5/5 voor de kamer, 4,5/5 voor de wellness, 4/5 voor het restaurant dus totaal sfeergehalte is 3,6/5
Goed geslapen: 3.5/5
Ligging: 3.5/5
Extra’s: 4.0/5
____________________
Eindbeoordeling: 3.7/5
Beoordeeld door Pieter-Jan

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top