Home / Autorecensies / 5 seconden verstrooid … €1500 armer

5 seconden verstrooid … €1500 armer

Tja, het kan zomaar eens gebeuren. Je bent gehaast, je moet dringend weg, je achterruit is niet goed zichtbaar want iemand heeft achteraan het zitje van je zetel naar boven geplaatst… en dan plots: BOEM. Tegen een boom gereden die ik helemaal niet zag staan. Met dit als resultaat:

20150301_184412

Een lelijke deuk in m’n achterbumper en het rechter licht kapot

Je schrikt je een bult, begint meteen “Gotverdomme gotverdomme fuck” te vloeken en je stapt uit om de schade te gaan bekijken. Die blijkt een stuk erger als gedacht: je achterlicht kapot en een immense deuk in je teergeliefde autootje. Daarna kom je tot de conclusie dat je geen omnium verzekering meer hebt – je bent tenslotte nog nooit iets dergelijks tegengekomen in de 9 jaar dat je met de auto rijdt. Maar vervolgens moet je meteen weer in de auto, want je bent al bijna te laat in een vergadering. En toch ergens een tikkeltje opgelucht dat ie nog kan rijden, het kon ook erger geweest zijn.

Naar de carrosserie

Vervolgens gaan polsen bij de carrosserie wat een dergelijke verstrooidheid moet kosten. Bam, €1500 en dat door 5 seconden verstrooid te zijn. Ik heb m’n auto er dan maar met tegenzin laten herstellen (wetende dat bij de officiële dealer me dit nog een flink pak meer geld gekost ging hebben). €1500, dat is gewoon een maandloon, foetsie, opgesoupeerd!

Alternatieven

Helaas ben ik geen handige harry, maar voor zij die dat wel zijn, bestaan er uiteraard ook een aantal goede én goedkopere alternatieven. Op www.Auto-Onderdelen24.nl kan je bijvoorbeeld zelf al de wisselstukken bestellen, om deze achteraf zelf te monteren. Ik nam even de proef op de som: mijn kapotte achterligt kon ik via die site aankopen voor €108,98, dat is een korting van 26% ten opzichte van de adviesprijs van €146:

autoonderdelen

Best wel handig zo’n site, want je kan er een pak onderdelen gewoon zelf bestellen: lichten, ruitenwissers, motoronderdelen, veringen, een condensator… En ongetwijfeld een pak goedkoper dan wanneer je deze onderdelen laat bestellen door je officiële verdeler.

Conclusie van hert verhaal

Nu, de conclusie van deze pijnlijke gebeurtenis is duidelijk:

  • Indien de zetelsteunen op de achterbank werden versteld (en zo het zicht belemmeren) -> meteen weer aanpassen
  • Parkeersensoren overwegen bij volgende auto?
  • Haast en spoed is zelden goed
  • Zorgen dat dit geen tweede keer overkomt!

Tot de volgende!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top