Home / Autorecensies / Mijn winterbanden via het internet besteld

Mijn winterbanden via het internet besteld

Gezien het ondertussen echt het moment is van de winterbanden, nu de eerste winterprikkelen in het land zijn, vond ik het een goed idee om een post te wijten aan dit thema. Ik schrijf regelmatig bespaartips online op m’n blog, dus bij deze een blogpost over winterbanden.  Ik heb namelijk 348 euro uitgespaard door mijn winterbanden aan te kopen via het internet, in plaats van het pakket te kiezen dat mijn officiële Volkswagen dealer me had voorgesteld.

Bij mijn officiële VW houder: €641 inclusief montage

Eind 2011 ging ik langs bij mijn garagehouder met de vraag om een offerte te krijgen voor winterbanden. Ik kreeg toen dezelfde dag via email een voorstel met daarin de prijs: €641 inclusief montage van de winterbanden:

Winterbandenhotmail

Omdat ik dat nogal veel geld vond, besloot ik eerst even te kijken op internet. Daar kwam ik terecht op Tirendo, je kan de site hier bezoeken. Het viel me meteen op dat winterbanden daar stukken goedkoper waren. Hebben ze dan zo’n grote marge?

Eerst wat twijfel

Ik had toch m’n twijfels of ik de banden wel via internet ging aankopen, want wat als de maat niet juist is? Dan sta je daar wel mooi te blinken met je banden! Op een site zoals die van Tirendo moet je immers eerst een bandenmaat invullen, alvorens je de banden kan bekijken. Ik ging naar m’n Polo en op de huidige bandenset vond ik meten de bandenafmeting: 185 60 r 15. Dat staat immers mooi aangeduid op de buitenkant van elke band. Ik vulde de maat in op de site en bekeek het aanbod. Handig is ook dat je op die site info krijg omtrent het Europees bandenlabel. Zo weet je meteen of je waar krijgt voor je geld.

Stukken goedkoper online!

Mijn oog viel meteen op een set GoodYear winterbanden, die 65,49 EUR per band kostten. Ze hadden ook goedkopere banden, maar dat waren Aziatische merken en die vertrouwde ik niet. Dan liever wat meer voor kwaliteit. Ik zocht wat fora en recencies op en die GoodYear Ultragrip 8 banden kregen steeds positieve commentaren, dus besloot ik om voor die banden te gaan:

banden

Restte me enkel nog te banden te bestellen en te laten afleveren bij een montagepunt naar keuze. Ook die montagepunten kan je vooraf bekijken. Best dus eerst checken of er een bij jou in de buurt is! Totale kostprijs: €261,96, dat is MEER DAN DE HELFT GOEDKOPER als je het vergelijkt met de banden die mijn VW dealer voorstelde. Ongelofelijk toch?

Naar het montagepunt

Drie dagen later kreeg ik een bericht van mijn gekozen montagepunt, de banden waren immers geleverd. Ik maakte een afspraak en liet de banden monteren. Kostprijs: €58. Peanuts dus, en mijn wagen was voorzien van een gloednieuw stel kwalitatieve GoodYear winterbanden, helemaal klaar voor de winter!

Conclusie

Ik heb dus in het totaal slechts €319 betaald voor de montage en de aankoop van m’n winterbanden. Als je even de rekensom doet, dan zie je dat ik een mooi bedrag heb uitgespaard. En dat zonder veel moeite.

En jullie, ook ervaring met het aankopen van banden via het internet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

 

One comment

  1. Geen ervaring met winterbanden via het internet… maar wel met winterbanden via de garage. Eerste voorstel vd garage was ook ongeveer 600 euro (zeer dure Michelinbanden, blijkbaar wel beste kwaliteit). Pas na heel wat doorvragen kreeg ik goedkoper voorstel, 340 euro, voor Uniroyal banden die toch minder kwalitatief zijn.
    Blijkbaar toch écht opgelicth door jou garage als ze 600 euro vragen voor Uniroyal.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top