Home / Autorecensies / Test met de nieuwe Kia C’eed Sense

Test met de nieuwe Kia C’eed Sense

Eerder dit jaar kon je al lezen dat de nieuwe Kia C’eed me wist te prikkelen. Ik was vroeger absoluut geen fan van deze autoconstructuur, maar de laatste jaren heb ik toch mijn mening moeten herzien. Qua design zijn de Kia’s echt pareltjes geworden, komt daar ook nog eens 7 jaar garantie bovenop. Nu, ik had nog nooit in een rijdende Kia gezeten, dus daar moest dringend verandering inkomen. Via hun Facebook pagina nodigden ze iedereen uit om een testrit te maken in het kader van een wedstrijd. Dé ultieme kans dacht ik en dus schreef ik me in.

Aan de wedstrijd kon ik niet meer deelnemen, want die liep af op 30 november en ik kon de testrit enkel doen op zaterdag 1 december. Helemaal niet erg, want voor mij draaide het volledig om de auto. Dus trok ik deze ochtend samen met een vriend naar Kia garage Vanneste Motors te Kortrijk waar we meteen een bruine Kia C’eed op de parking zagen klaarstaan. We kregen de sleutel, wat uitleg en vervolgens waren we vrij om de auto naar believen te testen…

Het eerste gevoel

Het eerste gevoel zodra je in de cockpit stapt en de motor aanlegt, vind ik cruciaal. Dan weet je al meteen of het klikt met de wagen, of juist niet. Onze eerste woorden waren in koor “Wooah“. Zat dus goed :) Zodra de startknop werd ingedrukt en de dieselmotor in gang schoot, had ik meteen een fijn gevoel. De elektronische snelheidsmeter flakkerde op, we staken hem in achteruit en een camera toonde in de GPS het achteruitkijkzicht. Nu nog snel even alle vier de bedampte ramen naar beneden (was eenvoudig te regelen want alle knopjes zaten naast de bestuurder) en on the road we go!

   

Kia C’eed Sense 2012

Het model dat wij ter beschikking kregen om te testen, was de Kia C’eed Sense versie. Dit is de meest luxueuze versie binnen het normale C’eed gamma. Viel meteen op: de sportieve velgjes, het lederen stuur, de ingebouwde GPS, elektronische handrem, het parkeerhulpsysteem zowel vooraan als achteraan en de camera die achteraan zit en je het zicht toont achter de wagen. Schitterend. De verkoper wist ons te vertellen dat het ging om een dieseluitvoering, snel even opgezocht en de wagen waarmee wij reden was een 1.6 versie maar het aantal PK zal ik nog even moeten navragen. De koetswerkkleur was stijlvol “Matrix Brown”, een keuze die me bijzonder wist te bekoren.

Rijgedrag

We hebben de wagen zowel op de snelweg, op het platteland als in de stad getest. Ik ben helemaal geen techneut en kan een wagen dus moeilijk beoordelen op de technische aspecten, dus beschrijf ik hier enkel het gevoel. Mijn huidige wagen beschikt over 75 PK, deze had er sowieso een pak meer. Ik vond de wagen dus heel aardig optrekken. Enkel het bruuske remmen en sturen was in het begin wat wennen, maar eens je dat doorhebt, rijdt de wagen heel vlot. De nieuwe C’eed is baanvast en liet een meer dan degelijke indruk na. Hij rijdt niet extreem zacht maar wel aangenaam. Het voelt ook geweldig om in zo’n mooie auto rond te cruisen, wetende dat die knappe dagrijlichten en unieke Kia-grille de aandacht trekken van andere chauffeurs.

Design en comfort

Wij waren allebei onder de indruk van het design. Sportief, stijlvol, en helemaal niet goedkoop ogend. Rond, modern, aan de buitenkant kon ik echt geen negatieve punten vinden. In de cockpit was het enkel de blinkende afwerking die me ietwat stoorde. Echter, in de toonzaal stond een model met matte afwerking, stukken beter! De zetels zaten comfortabel en de wagen was ook vanbinnen enorm ruim. Bekijk hieronder zeker de foto’s die ik met m’n smartphone heb gemaakt om zo ook een impressie te hebben van dit model.

De nieuwe C’eed: sportief, strak, rond en elegant

In tegenstelling tot vele andere hatches heeft de C’eed wel een mooie achterkant

Ruim aan de buitenkant, maar zeker ook vanbinnen!

De cockpit. Stap in en ervaar het “wooah” gevoel!

De cockpit: netjes en ruim, GPS met 3D weergave, … Prima!

Aërodynamisch, dat is de C’eed zeker!

De best has yet to come…

Na een bijzonder aangename testrit reden we terug naar de Kia verdeler. We reden met een mooie wagen boordevol technologische snufjes (GPS, parkeersensoren, camera, automatische airco, …), dat beloofde dus een dure vogel te worden. Ik had zo’n 26.000 euro in gedachten. Uit interesse en om even te kijken of mijn gedacht klopte, peilde ik bij de verkoper naar de prijs van deze C’eed Sense. Hij wist me te vertellen dat deze demowagen te koop staat voor – hou je vast – 22.000 euro! Damn, dat is echt wel weinig geld voor een auto van dit kaliber, met al deze opties! Ik bekeek zopas op internet naar de prijzen van de C’eed en die zijn echt competitief. Zo is er al een nieuwe C’eed vanaf 16.490 EUR!

Prijzen ceed

Met de nieuwe C’eed krijg je veel waar voor je geld!

Conclusie…

Ik ben ongelofelijk blij deze auto getest te kunnen hebben. Hij ziet er niet alleen goed uit, hij rijdt ook fantastisch, je krijgt 7 jaar garantie en je moet niet belachelijk diep in de buidel tasten. Wil je veel waar voor je geld krijgen en ben je op zoek naar een ruime, sportieve auto, dan is de Kia C’eed ongetwijfeld je beste keuze!

Bedankt aan Vanneste Motors te Kortrijk voor het ter beschikking stellen van deze auto!

2 reacties

  1. Zeer uitgebreid artikel en mooie foto’s. Ziet er een comfortabele wagen uit!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top