Home / Online Inkomen / [eindbalans] online inkomsten oktober 2014

[eindbalans] online inkomsten oktober 2014

Howdy, tijd voor de maandelijkse inkomstenupdate. Aan deze zal ik geen belang hechten, want dit zijn uitbetalingen van inkomsten die ik in juni, juli en augustus heb verdiend. Oktober was een rampmaand voor m’n ‘passieve’ inkomen, en in november ziet het er niet naar uit dat het beter zal worden.

In de affiliate sector waarin ik momenteel opereer, zitten ze met budgetten waar ik niet tegenop kan. Bovendien zijn er een aantal cowboys die “Black Hat” SEO technieken toepassen en daar al maanden ongestraft mee wegkomen. Zo’n risico zou ik nooit durven nemen met mijn echte money sites, maar zij hebben wel het lef om dit te doen. Ik niet, want zonder die sites ben ik verloren. En dan heb je nog eens cowboys die “negative SEO” aanvallen uitvoeren op concurrenten.  In oktober ging ik voor m’n belangrijkste keyword van pagina 1 naar pagina 2 met zo goed als een halvering van de inkomsten. Mark my words, volgende statistiekjes komende maanden zullen veel minder zijn. Dus geen reden tot optimisme.

onlineinkomstenOktober

Intussen focus ik me op m’n consultancy business en 1001-andere mogelijkheden om een langdurig passief inkomen mee op te bouwen. Waarmee ik weer de fout maak dat ik me vergeet te focussen. Ik investeer in cursussen, toegang tot private fora, creatie van software om bepaalde dingen te automatiseren… En ik wil weg van SEO als enige verkeersbron om geld mee te verdienen, want dat is me al een paar keer (zoals deze maand) zuur opgebroken.

Tot de volgende… !

4 reacties

  1. Vergeet al die high money niches met idd cowboys. Blij dat ik me uit sommige niches op tijd heb weggetrokken en andere inkomstenbronnen heb gevonden (waar ik die niet had verwacht). En weet dat diegene, die goudzoekmateriaal aan goudzoekers verkochten, het rijkste zijn geworden (tools, trainingen, private forums….).

  2. @Herman inderdaad dat begin ik nu te beseffen. Ik zit nu in die zoektocht naar andere inkomstenbronnen. In komende updates zal je lezen of me dat gelukt is of niet :-)

  3. Veel affiliates in Belgie denken nog teveel in termen als website monetisen en te weinig in termen van campagnes promoten. Tevens krijgen we tegenwoordig de slechte gewoonte in België dat niet affiliates maar adverteerders meer en meer “slechte” dingen doen met tientallen scripts op ontdubbelen en geen kat die er naar kijkt. Gratis traffic zo rap mogelijk schrappen en naar elders sturen. Een mooie naam is niet altijd een goede naam om te promoten.

    Zoek de golven waar de markt op draait (of beter wees ze voor) en richt je daar op. Kortingscodes, zonnepanelen, candy crush, iphone, … binnen paar weken/maanden is er weer iets die naar boven komt en dan moet je klaar zijn met je huiswerk.

  4. Bedankt voor de tip Barvee!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top