Home / Autorecensies / Mijn digitale collectie “favoriete auto’s ooit”

Mijn digitale collectie “favoriete auto’s ooit”

Mocht ik ooit over zodanig veel geld beschikken dat ik niet weet wat ermee te doen, dan zou ik zeker een (kinder)droom willen realiseren: een privé collectie met mijn absolute dreamcars. Omdat de kans dat ik dit kan realiseren zodanig klein is, ben ik hier gestart met een virtuele “Hall of Fame”. Dit zijn mijn absolute dreamcars waar ik op een bepaald moment in m’n leven helemaal gek van was. Uiteraard zal deze collectie nog af en toe uitbreiden. Momenteel vind je er volgende pareltjes in terug, ik hoop ooit echt eens aan het stuur te kunnen zitten van deze machinale wonderen.

1) Peugeot 205 Rallye

Als kind had ik een resem miniatuurauto’s waar ik bijna dagelijks mee speelde. Mijn favoriet exemplaar was het rallye model van de Peugeot 205. Ik droomde vaak dat ik achter het stuur zat van deze rallyauto en alle rallywedstrijden op m’n naam schreef. Dit autootje ging zelfs mee naar bed.. Bekijk de foto’s hieronder en ik durf wedden dat je hart ook sneller gaat slaan… Een supersportief “vierkant bakske”, die typische 205-grille aan de achterkant, wat een vette auto!

205-1

Picture 1 of 3

2) Lancia Delta Integrale

Heel mooi sportief autootje waarmee je met gemak een Porche kunt bijhouden. Zalig, vooral in het zwart. Pittig italiaans, ik ben er helemaal gek op.

lancia1

Picture 1 of 5

3) Subaru Impreza WRX Sti

Van de Impreza ben ik al heel lang fan. Ik leerde de wagen kennen toen ik als kind Gran Turismo 1 speelde op Playstation, ergens in ’98. Tijdens een race scheure een snelle blauwe wagen met typerende gouden velgen me voorbij. Ik herinner me het beeld nog alsof het gisteren was. Ik zocht van welke fabrikant dit model was en het bleek te gaan om een Subaru. Ik was meteen verkocht en begon prompt met het verzamelen van schaalauto’s, video’s brochures, krantenknipsels en al wat maar met de Subaru Impreza te maken had. Fantastische auto, een jongensdroom…

subaru1

Picture 1 of 5

One comment

  1. Goede smaak, maar ik zou er nog de Lancer Evo bijgeplaatst hebben!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top