Home / Reisverslagen / Mijn ervaring met een weekendje Centerparcs Kempervennen (Nederland)

Mijn ervaring met een weekendje Centerparcs Kempervennen (Nederland)

20140510_194402Afgelopen weekend had ik het geluk te kunnen vertoeven in “De Kempervennen”, een Nederlands bungalowpark dat behoort tot de Centerparcs groep. Een lang weekendje genieten in het groen… Het was in 2009 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het Centerparcs concept. Sindsdien heb ik echt de microbe te pakken. Mijn verblijf in Kempervennen was inmiddels al mijn 4de keer in één van de Centerparcs parken.

Midden in de natuur

Het weekendje begint meteen als je de weg naar De Kempervennen oprijdt. Overal bomen, groen is de centrale kleur. Het park is tevens autovrij, dus zodra je alles hebt gelost aan je vakantiehuisje, dien je de auto op een parking te plaatsen, in ons geval parking A net aan het begin van het park. Na het lossen van de auto, meteen op pad om een flinke wandeling te maken in de natuur. Je snuift meteen de geur van naaldbomen en zoete grasgroene kruiden.

centerparcsgroen

Activiteiten voor sporters (en niet-sporters)

Zelf gingen wij naar Centerparcs om te ontspannen. In de Kempervennen kan je tal van (water)activiteiten doen, maar wij hielden het liever bij wandelen, zwemmen en lopen. Groot was onze verbazing toen we tijdens onze looptocht doorheen het park ontdekten dat er een heuse indoor skipiste was! We zagen er tevens vele anderen fietsen of mountainbiken. Gezien het park autovrij is, zijn de omstandigheden daartoe ideaal.

centerparcs1

Subtropisch zwembad Aqua Mundo

Een van mijn favoriete plekjes in de Centerparcs parken, is steeds het Aqua Mundo zwembad. Chillen in bubbelbaden, springen door de golven, in het buitenbad liggen tussen de warme bubbels terwijl de regen naar beneden valt… Echt genieten! OK, het weer zat niet mee, maar Aqua Mundo is toch grotendeels een binnenzwembad dus we hebben er nauwelijks iets van gemerkt.

centerparcscollag

Aqua Mundo is geen subtropisch zwembad voor waaghalzen. De glijbanen stellen niet veel voor. Ik zou het zwembad eerder aanraden voor mensen met jonge kinderen. Ik moet er ook wel bij toegeven dat ik zowel het Aqua Mundo bad als het volledige park “De Kempervennen” nogal verouderd vond. Qua subtropisch zwemplezier ben je veel beter af in Erperheide (Peer) of De Vossemeren (Lommel). Niettegenstaande hebben we wel genoten van ons verblijf. Tip: ga ’s avonds zwemmen tussen 18u en 22u: het is er heerlijk kalm en je kan overal zwemmen zonder wachtrijen.

Gastronomie ten top!

Centerparcs… Daar ga ik ook altijd naartoe om lekker te eten. Wij kozen ’s avonds voor de Mexican Grill Diner. De spareribs zijn een aanrader! Voorts is er ook een italiaans restaurant waar je tegen schappelijke prijzen kan genieten van de Italiaanse keuzen (€9,95 voor een Spaghetti Bolognaise). En uiteraard de vele terrasjes in de Dome, omgeven van de tropische planten en een aantal exotische dieren. Cocktails zijn er goed én betaalbaar. En na al dat zwemmen of lopen smaakt zo’n goede maaltijd je des te meer.

centerparcsdome

Internet-detox

centerparcsbowlin2In Centerparcs Kempervennen moet je betalen indien je Wifi toegang wenst. Omdat ik dergelijke praktijken niet van deze tijd vind, wou ik dat ook niet doen. En misschien is het wel goed, want enkel zo kan je even écht weg zijn van alle emails en social media toestanden. Wel handig is het feit dat je elke dag 30 minuten gratis wifi kan gebruiken, aan de receptie in de Dome. En eerlijk: ik kon er dan ook niet aan weerstaan om snel even mijn mails te checken en me toch in te checken op Foursquare. Maar daar bleef het ook bij

‘Wezen’ bowlen

Een uurtje bowlen kost je €25. Maar plezier gegarandeerd! In een piratendecor kan je zoveel bowlingspelletjes spelen als je maar wil. OK, de infrastructuur is ook hier weer ietwat aan de oudere kant (die PC’s die de score  tonen lijken wel uit de jaren ’80 te komen) maar dat weerhield ons er niet van om een uur bowlingpret te beleven. Diegene die het eerste spelletje wint trakteert de ander op een cocktail! 0-1. Diegene die de eerste strike gooit trakteert de ander op nog een cocktail: 1-1!

Algemene conclusie en beoordeling van ‘De Kempervennen’

Ik blijf nog steeds een grote fan van ‘het Centerparcs concept’. Het park is uitstekend gesitueerd, te midden van een bosrijke omgeving. Vanuit Gent is het slechts anderhalf uur rijden. In het park zelf valt veel te beleven, zowel voor sporters als voor mensen die eerder op zoek zijn naar een relaxvakantie.

Als ik de accomodaties in De Kempervennen vergelijk met de andere parken, dan krijgen Erperheide en De Vossemeren toch net de voorkeur, aangezien ik de indruk heb dat deze parken nieuwer zijn en nog niet iets meer de bieden hebben dan dit park.

Tip: als je goedkoop wil boeken, check zeker eerst de aanbiedingen op Centerparcs.be. Wedden dat jouw verblijf er ook tussenzit, maar dan veel goedkoper?

 

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top