Home / Reisverslagen / Uitstapjes, citytrips en reizen / Mijn verslag van een heerlijk dagje Plopsaland

Mijn verslag van een heerlijk dagje Plopsaland

>> Onderaan in dit bericht vind je een geheime link om extra korting te verkrijgen op je tickets!

Vandaag bezocht ik voor de eerste keer Plopsaland De Panne. Ik herinner me enkel nog de vele bezoekjes die ik in m’n kindertijd maakte aan de Meli: de splash, Panorama met de werkende bijtjes… Ondertussen werd het park al meerdere jaren omgevormd tot Plopsaland dus was het hoog tijd om dit eens met eigen ogen te gaan zien. Zelf ben ik opgegroeid met Samson en Gert, ik kan nog alle liedjes van toen met gemak meezingen. Ik was geloof ik 11 toen K3 begon. Voor de meeste andere Studio 100 figuren zoals Plop, Mega Mindy, Piet Piraat en Bumba was ik reeds te oud en deze heb ik nooit echt gevolgd op televisie (toen keek ik naar The Simpsons).

Reeds lang vervlogen tijd is, toch ging ik nieuwsgierig op zoek naar jeugdsentiment én buikkriebels, samen met een groepje vrienden. Het werd uiteindelijk een supergeslaagde dag. Hieronder m’n verslag + lees zeker de tip, want onderaan in dit bericht vind je een geheime link om korting te verkrijgen op je tickets!

Wondere wereld

Voor kids (en volwassenen die kids waren in de Samson en Gert tijd)  is dit echt een wondere wereld. Nog maar bij het naar binnengaan werden we vastgegrepen door een sympathieke animatiefiguur die luisterde naar de nerdy naam Berend Brokkenpap (ik had er nog nooit van gehoord sorry) en gewillig met ons op de foto wou. Meteen word je overdonderd door de vrolijke sfeer die rondhangt in het park. Lachende gezichten, vrolijke kinderen, geur van snoepgoed en vooral: meezingbare Studio 100 hits. Bij onze eerste wachtrij waren we allemaal al aan het meezingen met ‘De Wereld Is Mooi‘ van Samson en Gert. Echt een meerwaarde, die herkenbare liedjes! Dat komt de sfeer alleen maar ten goede.

In Plopsaland komen alle Studio 100 figuren tot leven. Je kon op de foto met een Mega Mindy animatiefiguur, er zijn talrijke shows, alle attracties staan in het teken van de vele succesvolle karakters die door Gert Verhulst werden ontworpen. Kindvriendelijk, maar ook wij hebben er enorm veel plezier beleefd.

Ook voor jongeren en volwassenen

Tot voor kort dacht ik dat Plopsaland enkel een pretpark was voor kinderen. Attracties zoals draaiende kopjes, bootjes, eendjeskramen enzo. Tot een persoon die bij Plopsa werkte, me van het tegendeel overtuigde. Vandaag mocht ik het zelf ondervinden: het huis Anubis is gigantisch véél beter dan die rollercoaster in Bellewaerde. Meer zelfs, het was een van de beste rollercoasters waar ik tot nu toe al op zat, wat een lekkere moordattractie was me dat! De twee splashes zijn beiden geweldig, van die kleine wordt je lekker nat :) Verder is er een leuke Spring attractie, gigantische toren met draaiende stoeltjes maar die was bij ons helaas gesloten voor technisch onderhoud. Voorts zijn er zijn verschillende keverbanen (oa. de Draak) ongetwijfeld thrillers voor kids maar wat minder “exited” voor jongeren. Het Piratenschip staat eveneens garant voor constante buikkriebels.

Ten slotte kunnen volwassenen er ook genieten van de vele zitgelegenheden waar ze een drankje, braadworst of ijsje kunnen consumeren, terwijl de kids de tijd van hun leven hebben. Jep, Plopsaland wist me heel aangenaam te verrassen

Plopsaland fotoshoot

Hieronder een aantal foto’s die ik heb genomen, inclusief wat opmerkingen.

De sprookjessfeer opsnuiven in Plopsaland… Deze foto zegt genoeg.

Mayaland… Mooie indoor wereld voor de allerkleinsten. Probeer zeker de glijbaan op het einde, fun verzekerd!

De Supersplash – durf jij hem ook aan?

Hier sta ik in het kabouterbos waar je kennismaakt met de wondere kabouterwereld. Heel gezellig allemaal, hier gaan kinderen echt aan het dromen! Alleen een airco in de wachtrij was welkom geweest.

Huis Anubis – gegarandeerd mijn favoriete Plopsa attractie. Moet je gewoon doen!

… en zo kon ik nog met gemak een 50-tal foto’s posten, maar ik heb me beperkt tot de beste sfeerbeelden. Ontdek het park vooral zelf!

Geheime korting op je toegangstickets

Wil je net zoals mij ook besparen op de aankoop van je toegangstickets? Dan heb ik goed nieuws! Aan de kassa kost een toegangsticket voor volwassenen 34 EUR. Als je ze via het internet aankoopt, dan betaal je maar 30 EUR. Maar als je ze via het internet aankoopt op deze geheime pagina op de officiële Plopsa site, dan betaal je maar 30 EUR! Werkt perfect! Dankuwel Pieter-Jan voor het delen van deze exclusieve Plopsaland korting!

Bewaar deze pagina goed, want deze korting kan je vroeg of laat nog van pas komen!

Verder wens ik je veel succes bij je bezoek aan Plopsaland!

 

5 reacties

  1. Nooit gedacht dat het ging werken maar die korting werkt echt. Leuk verslagje wij gaan straks ook naar Plopsa en hebben via je link aan 27 euro onze tickets gekocht!

  2. You’re welcome :-)

  3. Bedankt voor deze tip ! Heb net de tickets gekocht via je link, overmorgen gaan we ervan profiteren :-)

  4. supertip! dankjewel!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top