Home / Reisverslagen / Uitstapjes, citytrips en reizen / Uitstapje naar Plopsaland de Panne om Wickieland te ontdekken!

Uitstapje naar Plopsaland de Panne om Wickieland te ontdekken!

Zoals je wellicht al kon lezen in m’n vorige bericht over Plopsaland De Panne (bezoek in 2013), ben ik een absolute fan. De rollercoaster ‘Huis Anubis’ is voor mij een van de beste rollercoasters van ons land, zonder twijfel. Vorige week hebben we echter opnieuw een bezoekje gemaakt, en dit om kennis te maken met het nieuwe parkdeel, Wickieland.

Fun fun fun!

20140717_173657

Welkom in het land van Wickie de Viking!

Wickieland is een gloednieuw onderdeel van het Plopsa pretpark. Er staan nog een aantal grote projecten op til, zoals een subtropisch zwembad dat in 2015 gelanceerd zal worden (we zagen al enkele beelden, het wordt echt de max), net als een Plopsa hotel. Wickieland zelf is een onderdeel waar voornamelijk jongere kids en tieners zich zullen amuseren. Begrijp me niet verkeerd, want ook ik vond het er echt wel leuk. Je ontdekt meteen waarom :)

De Grote Golf!

20140717_143203

De Grote Golf schenkt je het gevoel van een storm op zee, zonder misselijk te worden!

Een bijzonder unieke attractie als je het mij vraagt. De Grote Golf is een draaiende schijf waar je in groep en met je gezicht naar de buitenkant op zit. Je draait rond, terwijl je op en neer gaat en bovendien ook nog eens vooruit en achteruit beweegt over een mooie afstand. Best wel leuk, en ondanks het vele rondjes draaien geen misselijkheidsgevoel. Geen absolute topper zoals Anubis, maar 100% geschikt voor alle leeftijden. Moet je zeker eens uitproberen!

Wickie The Battle

Wickie The Battle: nat worden + hi-la-ri-teit alom!

Wickie The Battle: nat worden + hi-la-ri-teit alom!

Wickie The Battle is de tweede en meteen ook laatste grote attractie in Wickieland. En je gelooft het nooit, maar deze is een echte topper! Hier hebben we ons ziek gelachen, niet normaal :) Ik krijg nog spontaan buikkriebels als ik eraan terugdenk. Toegegeven, in het begin wou ik hier niet opzitten. Een vijftal schepen die op een slakkegangetje over het water varen, wat is daar nu leuk aan. Tot ik aarzelend toch meeging, en ontdekte dat het concept helemaal anders is!

Schieten met die waterkanonnen!

Schieten met die waterkanonnen!

De schepen zijn voorzien van waterkanonnen. Indien je aan het wiel draait, komt er dus water uit en kan je de “tegenstanders” op de andere schepen (en voorbijgangers) heerlijk nat spuiten. Ocharme de jeugdleidster die met 4 kleine kids op het bootje voor ons zat. Die mannen konden met moeite draaien aan het wiel, waardoor ze noodgedwongen dekking moesten zoeken. Kletsnat werden ze :D (Uiteraard kregen wij ook onze lading water, niemand blijft gespaard op deze attractie!) Het concept is simpel, maar superleuk: spuit elkaar nat, zo nat mogelijk. En geloof me, we hebben ons ziek gelachen!

Je hoeft zelfs niet op de attractie te zitten om plezier te beleven. Buiten de vijver staan ook een aantal spuitkanonnen, waarmee jij de mensen op de schepen kan natspuiten. Ook hier lachen geblazen, zeker als ze het niet zagen aankomen :D

Hoezo, een wachtrij? Gebruik de waterkanonnen naast de vijver :)

Hoezo, een wachtrij? Gebruik de waterkanonnen naast de vijver :)

Viking Grill

Verder zijn er nog een aantal zaken aanwezig in Wickieland, zoals een shop (waar we schepsnoep hebben gekocht) en een Viking Grill, voor de hongerigen onder ons.

Conclusie

Een bezoek brengen aan Plopsaland is SOWIESO de moeite, zowel voor jong als voor oud. Wickieland vonden wij alvast een superleuke aanvulling! Maar beleef het vooral zelf :-)

 

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top