Home / Autorecensies / Nieuwe A klasse – de eerste Mercedes die me charmeerde

Nieuwe A klasse – de eerste Mercedes die me charmeerde

Mercedes heeft me nog nooit weten te charmeren. Ok, de wagens zijn niet mis. Kwalitatief? Ongetwijfeld. Maar zo opa-achtig. Maar dit is vanaf nu verleden tijd. Ik maakte kennis met de nieuwe Mercedes A klasse. Wat een absolute dreamcar, eindelijk een Merc waar ik op slag verliefd op werd!

WOW auto

Mercedes had in mijn ogen een 50+ imago. De nieuwe A-klasse heeft op het eerste zicht geen enkele eigenschap die dit vooroordeel bevestigt. Hij oogt bijzonder jong en sportief. Strak gestroomlijnd, een hippe hatchback, ja ik was meteen overtuigd van toen ik nog maar de eerste afbeeldingen zag opduiken op internet. Als ik mezelf voorstel in een dergelijke wagen krijg ik een warm gevoel – ik zou me er echt goed in voelen! Elke dag met zo’n auto naar het werk cruisen, dat moet gewoonweg heerlijk zijn. Hopelijk zijn de prestaties even indrukwekkend als hij eruit ziet.

Mijn ideale Mercedes A

Als ik een wagen echt mooi vind, dan check ik altijd eens de car configurator. Hieronder heb ik wat zitten spelen met kleuren. Mocht ik het geluk hebben om met een Mercedes te rijden, dan zou ik hem zo personaliseren – mijn top 3:

Very mysterious – een zwarte Een zwarte A (midnight pakket) met AMG LMR veelspakenddesign

Een witte A (midnight pakket) met AMG LMR veelspakenddesign. Moordcombinatie!

Uitrustingslijn AMG – Midnight zwart. Ik hou enorm van fijne velgen, daarom de keuze voor deze.

BlueEfficiency maatregelen

Ik ben enorm fan van sportieve wagens die weinig verbruiken. De A klasse is er zo een. Rolweerstandverlagende banden, start-stopsysteem, aerodynamica, allemaal technische snufjes waar ik gek op ben! De A 180 CDI heeft een gemiddeld normverbruik van 4,0 tot 3,8 l/100 km.

Conclusie: I WANT IT!

Kleine update 26/08/’12

Ik zag al een paar keer een zwarte golf met zwarte velgen en vond het toch een beetje overkill. Daarom kan je de eerste wagen die ik met de car configurator maakte (zie hierboven) vervangen door dit model in het keur ‘Berggrijs’. Sober, niet te heel opvallend maar straalt nog steeds enorm veel klasse uit.

Conclusie: I WANT IT EVEN MORE!

Stijlvol “Berggrijs” metaalkleur met sportieve velgen in plaats van zwart met zwarte velgen.

17 reacties

 1. Ik ga mezelf er zo een aanschaffen alleen twijfel ik nog over de kleur.. Via Google kwam ik hier op je post terecht en die witte is inderdaad wel een heel mooie! Goede tip!

 2. Bedank Thierry voor je reactie! Waw gelukzak :) Stuur me zeker foto’s door mocht je gaan voor een van mn favoriete looks, dan plaats ik ze online hier op m’n blog!

 3. De mijne is alvast besteld in het wit de A250 sport
  kijk er naar huis om hem te hebben

 4. @Tim gefeliciteerd met je aankoop! Ik kan me dat perfect inbeelden, je kan vast niet wachten :)

 5. ik verwacht mijn witte A180 met AMG sportpack en 5 spaaks AMG velgen eind volgende week…ik bijna niet meer wachten…

 6. Ik ga waarschijnlijk een witte A180 AMG design met de multispaak velgen in het zwart bestellen (zoals de 2de foto) die is echt bloedmooi!

 7. ik heb die van mij besteld zoals die wiite maar dan met andere velgen ik heb de 5 spaaks amg genomen
  ik moet zeggen heb en testrit ermee gedaan en zeer leuke wagen
  MVG
  johan

 8. @johan, @Kenneth en @Lorenzo.. VET!! Veel plezier met jullie nieuwe A klasse #jaloers

 9. ik heb een a-klasse 200cdi besteld . De a180heeft een renault motor en dat zag ik niet echt zitten . Uitvoering in het rood met nightpacket , amg styling , volledig leder interieur en redcut design. 5 dubbelspaaks velgen , electriche spiegels , visibiliteits packet, exclusief amg packet , park assist , achteruitrijcamera , electrische verwarmde zetels met memory pack , 6 bak manueel ( ik hou niet van automaten ), sport ophanging , xenon verlichting ……. prachtwagen . een klein slordige 32500 euro maar ik had het ervoor over . Januari 21 heb ik hem . De dagen zijn nu lang……. heeel lang :-(((((

 10. @michel klinkt om de vingers van af te likken. Zal ongetwijfeld een prachtauto zijn waar je veel plezier zal aan beleven!

 11. heb die cdi 1.8 besteld met renault moter ,in een porsche eeft ook al dikwijls renault moter gestoken dus als porshe er al durf mee samen te werken waarom mercedes dan niet eh . trouwen renault en hun motoren niets mis mee !de verpakking dat is wat anders !

 12. Hey Mercedes A Klasse fans! Zoals jullie weten mag ik een jaar lang in deze fantastische droomauto rondcruisen. Lees op deze aparte blog mijn verslagen en stuur me ook een foto door van JOUW A-klasse, dan plaats ik hem online op mijn site: http://nieuweaklasse.pieter-jan.eu/

 13. ik en men vriendin willen er ook 1tje maar te duur voor ons budget gelieve een beetje te sponsere! :(

 14. Heyla
  Vanmiddag naar de Mercedes garage geweest. Ik ben nl. thuisverpleegkundige op zelfstandige basis. Deze wagen spreekt me wel aan! Ik zie graag het berggrijs kleur maar met AMG line pakket. Zou denk ik beter een a-klasse 200 cdi nemen. Doe enorm veel kilometers hier in heuvelland. Woensdag Testrit! We zullen zien! Misschien berggrijs met zwarte sportieve velgen?
  Mvg
  Vicky

 15. Waauw, tof! Laat zeker nog horen welke versie het uiteindelijk geworden is!

 16. Hallo pieter, ik ben aan het twijfelen om de a klasse het in unilak zwart te nemen of in metallic zwart, wat is jouw mening daar over?

 17. Moeilijke vraag. Ik zou beide naast elkaar moeten zien om een oordeel te kunnen vellen… Maar als je zwart of berggrijs neemt, kan je sowieso niet missen van kleur.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top