Home / Blog / Optimaal en veilig liedjes downloaden voor op je MP3

Optimaal en veilig liedjes downloaden voor op je MP3

Telkens als ik op reis ga, download ik de hits van het moment en plaats ik die op mijn MP3 speler. Nu ik binnenkort op reis ga naar Dubrovnik, heb ik weer een MP3 speler volgeladen met nieuwe liedjes. Wanneer er dan een rustig moment is (bijvoorbeeld heerlijk relaxen aan het zwembad in het zonnetje), dan neem ik er graag mijn MP3 speler bij en beluister ik die muziek. Als je dan later die muziek terug hoort, dan komen meteen de herinneringen boven van die heerlijke vakantietijd. Maar veilig liedjes downloaden, hoe pak je dit concreet aan?

iTunes

Wil je echt songs in de allerbeste kwaliteit en gegarandeerd vrij van virussen, dan kan je ervoor opteren op je liedjes tegen betaling te downloaden via iTunes. Dit is 100% legaal, maar persoonlijk vind ik iTunes niet zo gebruiksvriendelijk. Hieronder heb ik een alternatieve methode besproken, maar enkel toe te passen op eigen risico. Ik weet namelijk niet of deze vorm van downloaden ook wel legaal is.

Free Youtube to MP3 Converter

Vroeger moest je gaan prutsen met brolprogramma’s zoals Napster, Kazaa, Azureus en andere programma’s die uiteindelijk toch verdwenen zijn of overspoeld werden door virussen. Gelukkig kwam Youtube er in 2006 en sindsdien is liedjes downloaden een makkie!

Hoe pak je het aan?

1) Gratis programma downloaden
Download het gratis programma Free Youtube to MP3 Converter en installeer het op je PC. Ik weet dat er veel sites zijn waar je gewoon online liedjes kunt ‘rippen’ van Youtube, maar daar zit een limiet op (vanaf meerdere liedjes moet je betalen) en de helft van de tijd werken die sites heel traag of gewoon niet. Dit programma installeer je gewoon 1x op je pc en je kan zoveel liedjes downloaden als je maar wil! Je download uiteraard niet de video’s zelf, maar enkel het MP3 geluid van die clips.

2) Zoek je liedjes op Youtube
Ga naar Youtube en zoek er de liedjes die je graag wil downloaden
Tip voor een optimale kwaliteit: neem bijvoorkeur clips met het HD symbool (=high definition)

3) Downloaden maar
Heb je een liedje gevonden dat je graag op je MP3 wil zetten? Kopieer dan de URL (die zie je bovenaan in je Browser), open Free Youtube to MP3 converter en klik rechtermuisknop ‘plakken’. Het liedje staat nu in de wachtrij en is klaar om gedownload te worden! Als je al je favoriete liedjes hebt toegevoegd, klik je op de ‘downloaden’ knop.

4) Alle liedjes dezelfde geluidskwaliteit geven

Je hebt het vast ook wel al gemerkt. Je luistert naar je MP3 en plots zit er een extreem luid of extreem stil liedje tussen. Dan moet je enkel voor dat liedje op de volumeknop gaan drukken. Uiteraard is dat niet de bedoeling! Dankzij het gratis programma MP3 gain kan je al je gedownloade liedjes toevoegen en deze allemaal hetzelfde geluidsniveau toekennen. Superhandig en echt een must!

Zo, nu zijn alle liedjes klaar om op je MP3 speler te plaatsen. Veel luisterplezier!

3 reacties

  1. 1000x bedankt! Dit is een handige oplossing als je er niet veel van kent! En simpel natuurlijk!

  2. Kan je die liedjes dan ook op een usb stick zetten om in de wagen te beluisteren ?

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top