Home / Reisverslagen / Uitstapjes, citytrips en reizen / Plopsa Coo: mijn verslag + geheime tip voor korting!

Plopsa Coo: mijn verslag + geheime tip voor korting!

>> Onderaan in dit bericht vind je een geheime link om extra korting te verkrijgen op je tickets!

Zoals je in een vorige blogpost kon lezen, verbleef ik twee weken geleden in Hotel Domaine Des Hautes Fagnes te Ovifat, in de Ardennen. Ik had van iemand gehoord dat Plopsa Coo zijn favoriete pretpark was. Dat wou ik dus eens met mijn eigen ogen zien, en daarom trokken we tijdens ons verblijf richting Coo voor een dagje pretparkplezier.

In het midden van de natuur

Ik trok toch wel m’n ogen open, toen we toekwamen. Het park ligt in een bosrijke omgeving, omgeven door prachtige natuur. Een dergelijk natuurtafereel is iets wat je niet meteen met een pretpark associeert, ik was best onder de indruk van de “echtheid” van dit park. Overal stonden gezellige attracties en kraampjes, je kon tafelen en genieten van een pint in het midden van al dit moois. De locatie is echt wel top.

Wederom niet enkel voor kinderen

De kinderen die er rondliepen, beleefden allemaal de tijd van hun leven. Overal blije gezichtjes en tal van attracties waar kleine kids kirden van plezier. Maar wij waren wederom verbaast van de aanwezige attracties, die ongetwijfeld ook koppels en volwassenen weten te bekoren. Ik vind de naam “Plopsa” fout gekozen. Dat wekt bij mij de indruk alsof het een park is voor kleuters, maar dat is het allesbehalve. Kijk even mee naar de attracties die ik heb gefotografeerd:

Welkom te Plopsa Coo, in een bosrijke omgeving vlak aan de watervallen.

Welkom te Plopsa Coo, in een bosrijke omgeving vlak aan de watervallen.

Aan adrenaline geen gebrek. Er staan verschillende coasters én er is zelfs een splash!

Aan adrenaline geen gebrek. Er staan verschillende coasters én er is zelfs een splash!

 

Plopsa Coo beschikt over een mini kart circuit! Zalig toch!

Plopsa Coo beschikt over een mini kart circuit! Zalig toch!

Een gigantische rodelbaan doorheen de bossen. Die moest ik uitproberen. Conclusie: TOP!

Een gigantische rodelbaan doorheen de bossen. Die moest ik uitproberen. Conclusie: TOP!

En daarna tijd voor een wandeling. Eerst met de stoeltjesliften naar omhoog en vervolgens doorheen de bossen terug naar het park wandelen... en daar een frietje eten Njam!

En daarna tijd voor een wandeling. Eerst met de stoeltjesliften naar omhoog en vervolgens doorheen de bossen terug naar het park wandelen… en daar een frietje eten Njam!

waterval

Natuurlijk konden deze niet ontbreken: de watervallen van Coo. Het moet hier heerlijk vertoeven zijn in de zomer…

Leuke attracties

Plopsa Coo is zeker geen minderwaardig pretpark. Er zijn best wel leuke attracties, sommige zijn “anders” (denk maar aan een rodelbaan, stoeltjeslift en kart circuit) maar juist daarom is dit pretpark eens wat anders dan de traditionele die ik al zo vaak heb bezocht. We hebben er een lekker frietje gegeten en zaten op verschillende attracties. Je hebt er een groot doolhof, een splash, een tweetal rollercoasters en verschillende attracties voor de kleinsten. Dit park is een ideale daguitstap als je in de Ardennen verblijft en ik vind het ook de moeite waard om er speciaal naartoe te rijden.

Plopsa Coo tarieven

Iedereen kan vrij in en uit Plopsa Coo wandelen. Dus ideaal als je niet houdt van pretparken, dan hoef je helemaal niets te betalen. Wil je op attracties zitten, dan heb je twee opties. Je koopt een all inclusive ticket en hiermee kan je onbeperkt op alle attracties zitten. Of je koopt een “puntenkaart”. Elke attractie “kost” namelijk een x aantal punten. Wil je er maar een paar doen, dan is dit de meest voordelige optie. Ik raad je echter aan om te opteren voor een all inclusive ticket en dit aan te kopen via internet (21 EUR) Het is er stukken voordeliger dan aan de kassa ter plekke (24,99 EUR)!

Geheime tip voor EXTRA korting op je tickets

Wij waren zo dom om onze tickets niet aan te kopen via het internet. Ter plekke kan je opteren voor een “all inclusive ticket”, dit is een pas dat je onbeperkt toegang geeft tot alle attracties. Ter plaatste kost dit 25,00 EUR, maar ENKEL via deze link kan je het op de officiële website aankopen voor maar 21 EUR. Dat is dus maar liefst 4,99 EUR goedkoper dan ter plekke! Ik kreeg deze tip van iemand die bij Plopsa werkt. Bovendien is het via die link nog goedkoper dan op de normale Plopsa website, waar je 21 EUR betaalt. Sla hem dus zeker op bij je favorieten, want hij zal je vroeg of laat nog van pas komen.

Succes en veel plezier daar in de groene Ardennen!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top