Home / Blog / Stage lopen, waar is de tijd

Stage lopen, waar is de tijd

Stage, een goede zaak?

Op het einde van mijn 4-jarige Masteropleiding volgde er een stage. Dit was een onderdeel van mijn opleiding waar ik ongelofelijk naar uit keek: eindelijk de tijd om opgedane kennis (ahum, het echte “werken” leer je niet op de schoolbanken) om te zetten in de praktijk. Het leuke aan een stage vond ik dat je als student maar weinig zorgen hebt. Je krijgt de kans om als student ervaring op te doen, maar je job/carrière hangt er niet van af. En als het al eens minder goed zou gaan, dan ben je immers maar ‘een stagiair’…

Googelen naar een geschikt stagebedrijf

Ik wou een stagebedrijf dat 100% bij m’n interesses aansloot. Dus het eerste wat ik deed, was beginnen met Googelen. Het moest en zou iets in de internetmarketing worden, dat wist ik al meteen. En zeg nu zelf, welk internetmarketingbedrijf zou nu immers niet geïnteresseerd zijn om gratis een Masterstudent als werkkracht te gebruiken? Zo simpel was het niet. Pas nadat ik voor de tweede keer m’n sollicitatiebrief verzond naar hetzelfde bedrijf, kreeg ik antwoord. Ik mocht op gesprek en de deal was beklonken! Ik  had inmiddels al enkele andere bedrijven gecontacteerd, maar die afspraken moest ik dus weer afzeggen.

PS: tegenwoordig gaat het allemaal al veel gemakkelijker, wens je een stage plaats te vinden. Op www.stages.be krijg je namelijk een heel gebruiksvriendelijk overzicht van alle bedrijven die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar werkkrachten. Geloof me, dat zal je een pak opzoekwerk besparen. In mijn tijd (2010) bestond zoiets nog niet…

stages.be

Stages.be, een platform voor de student op zoek naar een stage.

Enorm leerrijk

De stage zelf vond ik enorm leerrijk. Gedurende die 10 weken kreeg ik echt de kans om me volledig te geven. Ik kwam terecht in een jong team, sympathieke mensen en ik ging echt oprecht graag gaan werken. De conclusie van mijn stageverslag ging dan ook als volgt:

“Ik kan met volle overtuiging concluderen dat deze stage al mijn verwachtingen heeft ingelast. In de eerste plaats was deze stage voor mij een zelftest. Zo wou ik nagaan of ik na mijn vierjarige opleiding Handelswetenschappen in staat was om de opgedane kennis en vaardigheden van de afgelopen vier jaar om te zetten in de praktijk. Ik vroeg me bovendien af of ik na deze opleiding wel mentaal klaar was om in het bedrijfsleven te stappen. De werkervaring die ik gedurende mijn stage heb opgedaan hielp me bij het beantwoorden van deze vragen. Ik voel me nu klaar om in het bedrijfsleven te stappen en weet nu aan welke punten ik nog moet werken. Assertiviteit is bijvoorbeeld heel belangrijk. Als je niet durft te praten, dan ga je ook niets verkrijgen. Dankzij mijn stage heb ik nu ook een duidelijk beeld van waar men binnen het bedrijfsleven veel belang aan hecht. Werknemers eisen namelijk dat hun werknemers sociaal, flexibel en gemotiveerd zijn. En die laatste eigenschap komt naar mijn mening vanzelf als je aan de slag kunt in een sector die je interesseert. Ik heb gericht gezocht naar een stagebedrijf waar internetmarketing een belangrijk deel uitmaakte van de bedrijfsvoering. Dit omdat de internetmarketing meer dan een interessant gegeven voor me is, het is een passie! Er bestaat nu geen twijfel meer over: dit is de richting die ik wens uit te gaan!”

Conclusie

Ik vind een stage een opleidingsonderdeel dat verplicht aanwezig zou moeten zijn binnen elke opleiding. Tijdens de stage maak je kennis met de realiteit en krijg je de kans om jezelf te testen binnen de sector van je keuze. Bij mij was dat die van de internetmarketing, en tot op vandaag leef ik me 100% uit binnen dit domein! Daar getuigen de vele internetprojecten (en dus m’n online inkomen) van!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top