Home / Blog / Vandenborre garantie? Akte van WANtrouwen ja!!

Vandenborre garantie? Akte van WANtrouwen ja!!

Toen ik deze blog startte, had ik mezelf voorgenomen om enkel over positieve zaken te schrijven. Wanneer ik iets slecht vond, dan zou ik dat gewoon niet vermelden. Maar nu voel ik mij genoodzaakt een uitzondering te maken, want Vanden Borre heeft me serieus bij m’n pietje gepakt. En ik wil niet dat jullie hetzelfde tegenkomen. Akte van vertrouwen? LUCHT. Voor mij nooit meer Vanden Borre, NOOIT meer!

Mijn favoriete winkelketen

Ik kocht al mijn belangrijke elektronica aan bij Vanden Borre. Waarom? Niet omdat hun prijs op hetzelfde niveau zit als dat van hun concurrenten. Nee, ik deed dit omdat je bij Vanden Borre zo’n leuk mapje krijgt, een zogenaamde ‘Akte van Vertrouwen’, waaraan ze je kasbon nieten. Dit is tevens je garantiebewijs. En als er dan ooit eens iets zou zijn aan mijn toestel, dan haal ik gewoon dit mapje boven en is het gefixed. Althans, zo dacht ik. Tot ik drie weken geleden voor het eerst beroep moest doen op deze garantie.

Zie eens, dit beschermhoesje (Belkin, schokbestendig) kocht ik samen met m'n GSM. Het is inmiddels al niet meer zwart, de kleur ging al af. Maar ik gebruikte het nog steeds.

Zie eens, dit beschermhoesje (Belkin, schokbestendig) kocht ik samen met m’n GSM. Het is inmiddels al niet meer zwart, de kleur ging al af. Maar ik gebruikte het nog steeds.

Smartphone wil niet meer opladen

Mijn Samsung Galaxy SII, een pracht van een toestel, heb ik een kleine twee jaar geleden aangekocht bij Vanden Borre. De laatste tijd had ik veel moeite om het toestel op te laten. Al ik de oplader aanschakelde, laadde het toestel soms gewoon niet op. Dan moest ik ervoor zorgen dat er wat beter contact was, door de smartphone recht tegen de muur te plaatsen opdat de kabel van de oplader lichtjes drukte tegen het contact. Maar drie weken geleden ging het mis. Ook dit wou niet meer lukken. M’n Smartphone wou niet meer opladen, zelfs niet met een andere lader. Ik kocht dan maar een externe batterijoplader waarmee ik de batterij ’s avonds kon opladen, maar dan was ik tijdens het opladen niet meer bereikbaar. Ik besloot dan maar naar Vanden Borre te gaan, de smartphone was immers nog nét in garantie en het is niet mijn fout dat het contact om op te laden niet meer goed werkt.

Garantie? Gewaarschuwd door vrienden

Een vriend van me had me nog gewaarschuwd. Zijn zus had ook net haar smartphone binnengebracht bij Vanden Borre, ook nog in garantie. Zij kreeg te horen dat er vanbinnen sporen van water waren aangetroffen. Ze kon dit niet geloven, maar moest wel de herstellings- en verzendkosten betalen. Ze kreeg dus haar garantie niet. OK, haar GSM lag wel eens in de badkamer of in haar broekzak als het regende, maar in het water gevallen was ie nooit. Nu, ik dacht, zoiets gebeurt wel niet met mij, ik heb m’n smartphone altijd goed verzorgd en hij is nooit uit z’n schokbestendig hoesje gekomen. Ik dus maar de smartphone binnenbrengen in de winkel en ze zouden hem opsturen. “Je hebt geluk, hij is nog in garantie” vertelden ze me in de winkel.

Fucking Lame Akte van WANtrouwen ja, bedriegers!

Vandaag kreeg ik een telefoontje. Met de mededeling dat er ‘Val-, Stoot-,  Druk, Buig, Klemschade’ werd vastgesteld en dat dit niet onder de garantie valt. GODVERDOMME wat valt er dan wel onder die kakgarantie van jullie? Ik hem m’n GSM helemaal niet latten vallen, bedrukken, gebogen, geklemd of eender wat voor zaken jullie maar verzinnen om toch maar niet jullie fucking lame garantie te moeten uitbetalen. Ik ben er dus ook aan gejost, net zoals de zus van mijn vriend. De enige reden waarom ik voor jullie koos, was die garantie. En nu komen jullie met zoiets af. Echt waar mannen, stuur die GSM maar zo snel mogelijk terug, ik wil nooit meer iets van jullie horen. Als jullie ook op een soortgelijke manier gejost zijn, laat het dan maar horen in een reactie op deze post.

“We willen hem wel herstellen hoor, voor €189”

“Meneer, gaat u akkoord dat wij uw toestel dan maar herstellen? Dat kost €189 EUR.” What The Fuck, zijn jullie gek? Mijn Smartphone werkt nog perfect, ik kan hem alleen niet meer normaal opladen!! Dat ik hem maar snel terugkrijg, die “Connector” hoeft helemaal niet vervangen te worden voor 189 EUR. Als het nu nog voor €25 was, dan kon ik er mee leven. Maar voor €189 EUR heb ik bijna een gloednieuwe Galaxy SII!

vandenborre akte vertrouwen

€189 om m’n Smartphone te herstellen die nog in garantie is? En hier durf je “Akte Van Vertrouwen” opzetten. Schaam u!

Nooit meer Vanden Borre!

Vanden Borre heeft mijn vertrouwen geschonden. Ik koos voor hen omwille van de garantie, maar die blijkt shit te zijn als je hem nodig hebt. Nu zal er niets mij nog tegenhouden om mijn elektronica voortaan aan te kopen bij een goedkopere webshop. Een collega vertelde me over RedCoon.be, blijkbaar de webshop voor goedkope elektronica. Ik heb even snel de prijs vergeleken van een identieke Smartphone, de Galaxy S4 Mini Black 8GB en op 5/9/2013 was dit het verschil:

Vandenborre.be Redcoon.be
Prijs € 449,00 € 349,69
Verzendkosten € 0,00 € 12,01
Totaalprijs € 449,00 € 361,70
“Garantie” 24 maand 24 maand

.

Redcoon? Dat is 87 EUR goedkoper voor identiek hetzelfde product.

Redcoon? Dat is 87 EUR goedkoper voor identiek hetzelfde product.

Moraal van het verhaal: je moet gek zijn om je elektronica hier niet aan te kopen. En voor mij geen Vanden Borre meer. Gedaan. Finito. Bye.

Update: 30 EUR betalen om niet-herstelde GSM terug in ontvangst te nemen!

Ik ben zopas m’n niet-herstelde smartphone die nog in garantie was, gaan afhalen in de winkel. Daar kreeg ik te horen dat ik wel nog mooi 30 EUR mocht betalen om “naar mijn smartphone te kijken. JULLIE  ZIJN IN MIJN OGEN OFFICIEEL DE GROOTSTE ELEKTRO-AFZETTERS VAN BELGIË. Vanaf nu HAAT ik Vandenborre. Ik wil jullie merknaam nooit meer horen.

Update 2 : Smartphone werkt nu zelfs niet meer!!!!

M’n smartphonebatterij heeft de ganse nacht opgeladen in de externe oplader. Nu heb ik hem terug gestoken in het toestel en kijk, IK KAN HET TOESTEL ZELFS NIET MEER AANSTEKEN. Ze hebben mijn toestel kapot gemaakt en me daarvoor nog eens 30 EURO aangerekend! Ik bel maandag meteen jullie klachtendienst want dit is ER ECHT ZWAAR OVER!!!

Update 3 : Zielige compensatie aangeboden

Vandeborre wou nog een geste doen en mijn smartphone voor “slechts” €150 herstellen, ipv. €189. Dit nadat ze hem helemaal om zeep hebben geholpen EN mij €30 hebben aangerekend als “bestekkosten” voor het kapotmaken en bekijken van mijn smartphone:

vandenborrelozers

Ik heb hen vriendelijk gezegd dat dit geen eerlijke compensatie is, en dat ik dan nog liever NIETS heb in plaats van mijn GSM te laten herstellen door zo’n amateurs. Moraal van het verhaal: ik koop NOOIT meer iets aan bij Vandenborre, niet in hun filialen en niet in hun webshop. Hun Akte Van Wantrouwen zal mij in elk geval niet meer foppen. Smeerlappen.

40 reacties

 1. Ja ik heb t zelfde meegemaakt. Een tip: Krefel, vééééél betere service na verkoop.

  • Had een bestelling gedaan bij vandenborre,maar ging 2 dagen later annuleren omdat ik even wilde nadenken en vroeg een waardebon,geen probleem voor hun,maar er ging 50€ vanaf,dit na zeker 10 jaar dat ik klant was,mediamarkt,krefel..veel beter;vandenborre is een winkel die het moeilijk heeft,en daardoor zo handelt dek ik

 2. Vandenborre = bedriegers. Nooit iets aankopen daar.

 3. En ja hoor, hier ook serieus in’t zak gezet. Kloteketen ja!!!

 4. Onze zoon koopt na sparen en werken, hij is 12j, een laptop bij VDB. 9 maand later harde schijf stuk, kan gebeuren. Laten maken onder garantie en 4 weken later bericht dat hij klaar was , idd harde shijf vervangen. 6 weken later weer stuk. Zelfde probleem harde schijf. Weer 4 weken weg en idd weer nieuwe harde schijf. Dit geloof je nooit maar 6 weken later weer om zeep. Ik doe de laptop binnen en vraag of ze dit toestel willen omruilen wegens onbetrouwbaar en niet voldoen waarvoor het gekocht is.
  De verkoper stuurt me door naar de klantendienst. Ik had een mail gestuurd waarin ik zeer duidelijk aangaf niet tevreden te zijn. Ze gingen mij op de hoogte houden..mijn oor. 4 weken later bericht dat het toestel klaar lag voor ophaling. Niks info gewoon voor voldongen feiten. VDB sucks

  • Ik heb jaren laptopherstellingen gedaan , als ik je een tip mag geven koop een ssd voor een 100€ heb je reeds een 256gb en nooit ga deze nog breken . Een laptop voor een kind van 12 J is al vrij delicaat als je er voor 100€ een serieus prob mee kan oplossen dan is het beter dan hem de helft van de tijd te moeten missen . Wat je ook kan doen is rechtstreeks contact op nemen met merk dan heeft verkoper er niks mee te maken en ga je ondervinden dat dergelijke problemen niet bij krefel , vandenborre enz liggen maar bij de producenten van op zich steeds maar goedkoper wordende electronica . Ipv krefel , vandenborre enz hier te staan verwijten zouden we beter niet eens nadenken ? Iedereen wil smartphone met zoveel mogelijk geheugen , snufjes , groot scherm en liefst zo goedkoop mogelijk . Hebben wij consumenten dat niet voor een stuk zelf gecreëerd , we willen hoe langer hoe meer maar liefst zo goedkoop mogelijk en dan verschieten we dan producenten maar halve garantie geven en goedkope onderdelen gebruiken . Ipv steeds alles zo goedkoop mogelijk laten we met zijn allen eens terug kiezen voor kwaliteit die wat meer kost

 5. ik stuit per ongeluk op deze site,aangezien ik me in de situatie bevindt als de bloghouder.
  gsm toestel 2 maanden geleden gekocht,het werkte tot voor kort geleden.
  simkaart blijft niet vastzitten steekt telkens uit,teruggebracht naar de winkel.
  opgestuurd voor herstel waarbij ik na enkele weken te horen krijg.
  dat het niet onder de garantie valt maar het wel mogelijk is voor 167 euro voor de herstellingen .
  nu las ik in de tekst hierboven dat ze nog eens 30 euro vragen voor ophaling van kapotte toestel.
  wel ik zet me schrap moet het nog gaan afhalen echter weet ik dat ik geen cent bijbetaal voor afhaling.
  ook dien ik een klacht in bij de ombudsdienst,geef me echt niet zomaar gewonnen!!

  VANDENBORRE NOOIT MEER NOG EEN KLANT MINDER IN VERTROUWEN!

  • Hallo Mirjam, Alain en Elke, jammer om te horen dat jullie ook gedupeerd zijn door Vandenborre. En zo zullen er nog wel duizenden klanten zijn. Het vootstel van hun klantendienst bestond eruit om me een korting te geven op de herstelling, die korting bedroeg zo’n 30 EUR. Ik vond dit belachelijk en die korting mochten ze wat mij betreft steken waar de zon niet schijnt. Ik heb er in elk geval nooit meer een voet binnengezet en ik ga dat ook NOOIT meer doen. En ondertussen blijven ze maar reclame maken met die bedriegelijke “Akte Van Vertrouwen”. Enkele véél betere én goedkopere alternatieven: redcoon.be (heb ik mijn nieuwe smartphone besteld) en http://www.bol.com (heb ik mijn nieuwe laserprinter besteld, ook meer dan €100 goedkoper dan Vandenborre! NOOIT MEER VANDENBORRE!

   • mario verpoest

    doen als ik in de winkel eens goed kwaad maken en zeggen dat je naar test aankoop zal schrijven de dag zelf nog kreeg ik een nieuwe tablet je zeker niet laten doen door de verkopers het is jou geld

 6. Hallo, Hier het zelfde geval: mijn zoon kocht met zijn spaarcenten een gsm bij Vandenborre (Sony Ericsson Xperia Miro) na ongeveer 1jaar gaat de oortjes-aansluiting niet meer. Wij naar VDB en het zal in garantie nagezien worden. Na 2 weken blijkt dat het geen garantie is want er is “waterschade en zand” in de GSM. De gsm is nooit in het water gevallen of heeft zelfs nooit de zee gezien en met zijn 13 jaar is mijn zoon toch iets te oud om nog in een zandbak te spelen. De herstelling kost meer dan een nieuwe, dus laten we hem terugsturen, mijn zoon gebruikt hem dan wel verder als GSM en niet als MP3 speler. Weer een rit naar de winkel na een dikke week, we moeten 40 euro vervoerskosten betalen… en … de GSM werkt helemaal niet meer, we kunnen zelfs de batterij niet meer laden. Hop terug naar de winkel in Kampenhout en daar staat een slungel een vanbuiten geleerd verhaaltje op te hangen… ik heb toen zeer beslist naar de verantwoordelijke gevraagd. Deze had ook geen oplossing en ging de foto’s van de schade opvragen en doormailen. Even later telefoon gekregen dat ze niets meer mogen mailen naar klanten en de foto’s zullen met de post worden gestuurd. Ik ben benieuwd… want onze GSM heeft geen waterschade, ik heb hem inmiddels zelf geopend en dit geconstateerd. Ik stuur nog een mailtje naar het hoofdkantoor en zie wel waar dat op uitdraait. Ik denk er sterk over na om elke zaterdag een auto voor de winkel te zetten waarop geschilderd is “VANDENBORRE IS NIET TE VERTROUWEN; KOOP HIER NIET”.

 7. Ja, ook ik was jarenlang trouwe klant bij Vanden Borre. Tot er een probleem kwam met een Homedics massagekussen (2 exemplaren defect nèt buiten garantie); de klantenservice is absoluut onbeschoft, dwz, ze antwoordden: Bij aankoop van een nieuw (!) exemplaar staan wij U (…) 10% korting toe. Krefel, Coolblue, Eldi, Makro : koop waar je wilt maar NIET bij Vanden Borre ….

 8. Ik koop 4 weken geleden een Toshiba tablet bij Vanden Borre. Komt er plots een barst in het scherm.
  Ze willen het niet onder garantie herstellen want een barst komt er niet zomaar en is altijd de schuld van de klant zeggen ze. Nochtans staan er op internet nog reacties van mensen waarbij er spontaan een barst in het scherm ontstaat. Van het feit dat zij volgens de wet de eerste 6 maanden moeten bewijzen dat ik een fout heb gemaakt om geen garantie te geven trekken ze zich geen bal aan. Ik heb de tablet nooit laten vallen of iets dergelijks ! Vanden Borre zijn bedriegers met hun akte van vertrouwen ! Koop er niets !

 9. VDB sucks idd! Maar Kreffel en MediaMarkt ook! (Minder maar toch!)

  Opties? Redcoon.be of Bol of Coolblue !

 10. ik koop er ook niets meer ik heb er een koelkast ,microgolf oven, vaatwasser, wasmachine ,droogkast,en nu de top een een strijksysteem Miele B1312 aan 1299eu is nu al voor de derde keer in herstelling en al drie weken weg nog niets ,aangekocht op 02/08/13
  alles is al hersteld geweest van wat ik daar gekocht heb mijn vraag is ;;;is dat allemaal geen 2é KEUS ik heb mijn twijfels hoor
  een goede raat koop er niets meer een verwittig man is er TWEE waard

 11. Ook ik was trouwe klant, in de naieve overtuiging dat er een beetje vertrouwen ontstaat. Dan breng ik een apparaat uit garantie binnen voor reparatie (iRobot Scooba met een intermitterend electronisch defect dat met fimpjes en oplossingen beschreven staat op het web, maar het lukte mij niet). 40 euro bestekkosten, het weze zo. Snel meldt men dat het zogenaamd onherstelbaar is, en ik kies niet voor een nieuw exemplaar met korting. Het oude toestel keert terug, nu in bolletjesplastiek verpakt. Thuis zie ik dat die plastiek niet dient om het toestel te beschermen, maar om het aan elkaar te houden. Er is gewoon een stuk afgebroken en verdwenen, door ruwe behandeling. Onherstelbaar, nu wel, ja. Op e-mail reageert men niet, aan de telefoon wordt ik afgewimpeld met een achterdochtige, defensieve, onprofessionele houding die ik de laatste 40 jaar niet heb meegemaakt.

  • Een week later wordt ik gebeld en biedt VDB een kortingsbon aan ter waarde van de 40€ ik al betaald heb (toevallig ook ongeveer de nieuwprijs van het verknoeide onderdeel) en ze hebben die effectief gestuurd. Ik was toch al niet van plan nog te proberen er iets uit te halen. Verder vergeefs gehengeld naar een reactie op de vorige confrontatie. Dus ik heb uiteindelijk niet echt financieel moeten betalen om het ding te laten afbreken, maar alleen met moeite en vertrouwen.

   Wat hebben we nu geleerd?
   1. Kontroleren als je iets afhaalt, en zeker als het stevig verpakt is.
   2. Niet bellen naar VDB. Misschien terugkeren naar de winkel, als het dan niet te druk is.
   3. Misschien mailen en minstens 10 dagen wachten. Maar je krijgt geen automatische bevestiging van ontvangst dus je bent volledig afhankelijk van de goodwill van de spam filter en verwerker van de mail.
   4. http://economie.fgov.be/belmed.jsp maar voor minder dan 200€ lijkt dat niet bedoeld.

 12. Ik kocht een laptop aan bij Vanden Borre en wat bleek…Tijdens het openen van de doos merkte ik op dat de latop gebruikerssporen had. Het scherm zat vol vingerafdrukkingen en stof. Ik melde dit en ik mocht het toestel terug brengen en een nieuw toestel aanschaffen. Na een kleine week wachten mocht ik om een ander toestel gaan. Dit was van het merk HP en ik had die besteld via het internet omdat dit een web exclusief toestel was die enkel via de website kon besteld worden. Ik kwam thuis en openende de doos en wat bleek…het toestel zat terug volledig onder de vettige vinger vlekken. Ook was het toestel uitgerust met een achtergrond van een ander merk??!! Asus in dit geval! Ik belde naar Vanden Borre en mn ging mij een compensatie voorstellen in de winkel. Helaas was ik terug enkele dagen mijn toestel kwijt. Helaas ben ik amateur fotograaf en had ik die dagen mijn toestel nodig dus ben ik niet op hun voorstel ingegaan. Ik had dit wel moeten doen want toen ik mijn laptop op mijn bureau plaatste konje duidelijk zien dat het toestel geplooid was. Ik begin te beseffen waarom dit toestel enkel via het web beschikbaar was. Dit zijn namelijk toestellen (DOA) die al eens hersteld zijn en niet meer mogen verkocht worden in de winkel. Ik voel me goed in de ZAK gezet. Mij zien ze daar nooit meer terug en ondertussen ben ik aan het bellen om een nieuwe laptop te eisen.

 13. Ongeveer een maand geleden kochten wij bij Vanden Borre een droogkast en een wasmachine merk Miele.
  Ze vroegen me of ik de bijkomende garantie wou nemen van 5 jaar i.p.v. 2 jaar voor 119.00€ wat ik dan ook heb gedaan. Uit nieuwsgierigheid ben ik dan eens naar de site van Miele gaan kijken war betreft de verlenging van de garantie en daar betaalt men voor 10 jaar slechts 199.00€ wat toch voordeliger is. Ik vind het wel eigenaardig dat ze daar bij Vanden Borre geen melding van maken.
  Met een smartphone die nog in garantie was heb ik het ook voorgehad dat de garantie niet van
  toepassing was omdat hij ook was gevallen wat echter ook niet het geval was.

 14. Grote prutsers daar bij Vandenborre en een echt slechte klantendienst.
  Ik kocht er al mijn huishoud- en elektronica materiaal (ong. 3000 € in de laatste jaren).
  Zolang er niets hapert is alles ok.
  Maar toen mijn Desktop HP het in waarborg begaf, was ik deze 3 weken kwijt, hersteld (harde schijf was vervangen) heeft hij het een paar weken uitgehouden, terug naar winkel Vandenborre , weer 3 weken kwijt, teruggekregen, (bios bijgewerkt, reconfiguratie, batterij, back-up) deze startte zelfs niet meer op.
  Opnieuw binnengedaan, nu is het schijnbaar het moederbord …
  Met de consumentendienst is er niet te praten, die nemen een defensieve houding aan, en gebruiken het systeem ‘paraplu’, waarbij de klant bij het einde van de rit nergens terecht kan.
  Toen ik voorstelde om een ander toestel, was dit niet mogelijk. Nu is het weer 3 weken wachten, ik ben het beu en 1 ding is zeker ik zet er geen stap meer binnen en raad dan ook mijn vrienden, klanten enz. aan om er nooit meer te kopen.
  Echte prutsers, en een HP? Die komt er gewoonweg nooit meer in bij mij!

  Verbeke André
  Kortemark (West Vlaanderen)

 15. VandenBorre heeft een van de betere service van winkels in Belgie. Webshops zit je te kloten met opsturen en betalen en bla bla…. Als je wat aan de hand hebt met je smartphone en ze vinden waterschade of valschade, dan zal er heus ooit wel iets mee gebeurt zijn (iedere tel krijgt wel eens een stoot of ligt in de badkamer tijdens.douchen) dus hou op met dat GEZEIK man.

 16. @Kath bedankt voor je reactie. Jij hebt dus duidelijk nog geen gebruik moeten maken van hun Akte van wantrouwen, in tegenstelling tot alle andere reacties hierboven. Of werk je bij Vandenborre?

 17. ik wacht al meer dan 6 weken op een besteld wafelijzer dat er binnen de 2 weken zou zijn … wanneer ik in de winkel langsging om navraag te doen werd ik voor rotte vis uitgemaakt dat zij geen 2 weken kunnen garanderen als leveringstijd. Wanneer ik vroeg hoeveel weken ik nog zou moeten wachten, werd ik uitgelachen.

 18. Hey Pieter – Jan

  Bij mij was het nog veel erger. Ik had mijn gsm 4u in gebruik toen het scherm ineens begon te barsten. Ik kreeg dezelfde rekening van 185 EUR gepresenteerd terwijl de gsm niet gevallen is, zelf eens hoesje had van Samung etc.. Vanden Borre trekt gewoon hun handen terug, degoutant..

  Weet iemand nog goede emailadressen waar ik misschien wel terecht kan, want dit gaat er toch over..

  Hieronder de mail die ik verstuurd heb..
  Beste

  Op 17 december 2014 heb ik bij Vanden Borre Brussel de nieuwe Samsung Galaxy Alpha gekocht ter waarde van 535 EUR.
  Ik heb mij ook een origineel beschermhoes van Samsung voor de Alpha gekocht (waarde 50 EUR).

  Omdat ik eerst verkeerd was ingelicht betreffende de grootte van de simkaart (ik had een microsim en in de nieuwe gsm moest een nanosim), heb ik diezelfde week pas een nanosim kunnen aanvragen bij mijn provider (mobile vikings) die ik pas op 29 december 2014 ontvangen heb.. De reden dat ik dit zeg is omdat ik hieronder meld dat de gsm slechts 4u in gebruik geweest was ondankt de aankoopdatum van 12 dagen ervoor.. (kan extra bewezen worden met documenten).

  Maandag 29 december om 16u heb ik de nieuwe simkaart in mijn nieuwe gsm gestoken (die ervoor nog niet uit verpakking geweest was). Op het eerste zicht leek er niets mis mis met de nieuwe gsm..
  Ik heb de gsm geïnstalleerd en gewoon gebruikt. Later op de avond heb ik de gsm (met bijhorend beschermhoesje) in mijn jaszak gestoken en ik ben naar buiten gegaan. Rond 20u ben ik terug thuis gekomen en heb ik de gsm uit mijn jaszak gehaald. Bij het bekijken van de gsm bleek er een klein krasje op het scherm te zijn.. Dit was op zich al opmerkelijk want de gsm is niet uit mijn jaszak geweest en is in de verste verte niet gevallen.. In de minuten die volgen blijft het scherm verder doorbarsten met de foto’s in bijlage als gevolg..

  Aangezien ik zo verontwaardigd was (ik had de gsm slechts 4u in gebruik), heb ik hiervan niets gefilmd, enkel later op de avond wat foto’s genomen..
  De dag erna ben ik direct naar Vanden Borre Diest gegaan om mijn verontwaardiging uit te drukken.. Daar verwezen ze me eerst door naar Vanden Borre Brussel (waar ik werk maar op dat moment was het vakantie) maar na even discussieren wilden ze me toch “helpen”. Veel konden ze niet doen want de volledige verantwoordelijkheid zou bij Samsung liggen. Er is een formulier ingevuld en de gsm is opgestuurd naar Samsung..

  Gisteren (12/01/2014) krijg ik telefoon van Vanden Borre om te melden dat ik zelf moet instaan voor de schade aan het toestel (ongeveer 185 EUR) omdat Samsung gezegd heeft dat het gebruikersschade is.

  Aangezien ik zo gedegouteerd was door de handelswijze van beide partijen (Samsung en Vanden Borre) heb ik gezegd dat ik niet akkoord zou gaan met het betalen van de schade. Veel konden ze bij Vanden Borre weer niet doen, dus de gsm wordt nu terug (ongemaakt) teruggestuurd waar ik hem binnen enkele dagen mag ophalen.

  Ik heb reeds om inlichtingen gevraagd bij andere instanties (Unizo is er 1 van) en daar blijkt dat de 2 jaar (beloofde) garantie helemaal niet klopt, maar dat jullie wel verplicht zijn om mij, bij defect binnen de eerste 6 maanden, toch minstens een officieel en duidend bewijs te leveren van de schuld die bij zou liggen..

  Dit heb ik bvb al als antwoord gekregen(http://www.unizo.be/kopenenverkopen/kennisnet/faq/een_wettelijke_garantie_van_6_maanden_of_2_jaar_voor_de_consument.html):
  “Wanneer een verkoper geconfronteerd wordt met een defect product (bv. een gsm met defecte batterij) is hij op basis van de garantiewetgeving gehouden dit toestel kosteloos te laten herstellen (of vervangen) wanneer de consument zich in de eerste 6 maanden na de aflevering/aankoop van het toestel bij hem aandient. In dat geval is de verkoper bovendien slechts gehouden tot herstel/vervanging indien hij niet het bewijs kan leveren dat het defect te wijten is aan onoordeelkundig gebruik door de consument (bv. niet volgen van de gebruikershandleiding door de batterij eerst één keer volledig op te laden). In de praktijk is dit bewijs soms moeilijk te leveren en zal de verkoper in die eerste zes maanden in vele gevallen gehouden zijn tot kosteloos herstel. Hij kan de door hem gemaakte kosten echter wel verhalen op de producent via een regresvordering.”

  Verder heb ik ook vernomen van mensen die in de GSMbranche zitten dat het perfect mogelijk moet zijn om te controleren of de gsm daadwerkelijk gevallen is of dat er er andere oorzaken zijn.. Aangezien de gsm helemaal niet gevallen is, zou dit naar boven moeten komen bij het controleren van het defecte scherm.. Op basis daarvan kan ik dus ook al besluiten dat dit zeker niet grondig getest is..

  Als je al die zaken optelt vind ik dat ik in mijn recht ben (aangezien de gsm helemaal niet gevallen is, ik een beschermhoes had, de gsm slechts 4 uren in gebruik was, …) en dan verwacht ik dan ook dat jullie een gratis herstelling laten doen onder de wettelijke garantie of een sluitend bewijs geven waarmee wordt aangetoond dat de schade enkel kan voortvloeien uit oneigenlijk gebruik.
  Als langdurig klant bij Vanden Borre en Samsung hoop ik dan ook dat we tot een overeenstemming kunnen komen..

  Mochten jullie toch je handen in onschuld wassen, dan zal ik het niet laten om verdere stappen te ondernemen tegen dit soort wanpraktijken..
  Ik vind het sowieso al spijtig dat Vanden Borre (toch de winkel waar ik de gsm gekocht heb) direct de verantwoordelijkheid van zich afschuift..

  Ik verwacht ten laatste binnen 2 weken antwoord van jullie te krijgen.. Bij gebreke hiervan zal ik dit sowieso doorgeven aan mijn raadsman..

  Mvg

  • Als het goed is mag het ook gezegd worden.. Mijne mail blijkt effect gehad te hebben want Vandenborre gaat de kosten volledig betalen. Samsung weigert het te erkennen als fabricage fout maar Vandenborre wel.. Voor mij is het dus wel acte van VERtrouwen :-)

 19. Beste Joris, fijn om te horen dat ze voor jou een uitzondering hebben gemaakt! Bedankt in elk geval om het nog te laten weten.

 20. Van de Velde Cindy

  We brengen onze koffiezet (werkt niet meer en nog volledig in garantie) binnen en worden een paar weken later gebeld door de klantendienst met melding dat we een waardebon krijgen voor de VOLLEDIGE waarde (niet meer te herstellen).In de winkel krijgen we echter een bon voor slechts een grote helft hiervan. Als we hen hier op wijzen, zegt men dit zelf niet in orde te kunnen brengen en de klantendienst is gesloten (blijkt het 1ste leugentje, want nadien kunnen wij er wel telefonisch terecht, alleen de ‘verantwoordelijken’ voor ons dossier zijn er niet…). Een paar dagen later krijgen we bericht dat de bon met resterende waarde wordt opgestuurd. 5 dagen later nog steeds geen bon. We bellen de klantendienst terug op vrijdag: kan de bon niet gewoon elektronisch naar de winkel worden gestuurd, zoals de eerste bon, zodat we toch op zaterdag een nieuw toestel kunnen halen? Echter kan men (alweer) niet beslissen omdat de verantwoordelijken er (opnieuw) niet zijn… Wij op zaterdag weer naar de winkel in de verwachting dat de filiaalverantwoordelijke dit wel kan. Alles is ons immers telefonisch en op papier toegezegd. Deze geeft echter aan dat de bon van de klantendienst moet komen en dat hij hier niet kan/mag over beslissen. Hij kan/wil ons ook geen uitleg geven waarom en neemt een defensieve houding aan.
  Waardebon is ons toegezegd, maar niemand kan ons deze geven… Filiaalverantwoordelijke legt de verantwoordelijkheid bij de klantendienst (vreemd dat deze niet bevoegd is om een beslissing te nemen over een bedrag van een luttele 32 euro), verdere uitleg krijgen we niet. Ondertussen staan wij verschillende malen voor niks in de winkel en plegen ettelijke telefoontjes. Dit is kafkaiaans, terwijl zij met de rode boekjes een punt van 100 % vertrouwen willen maken. Je zou voor minder uit je sloffen schieten in de winkel…
  We hebben meer dan 4 weken gewacht op een oplossing voor een koffiezet die nog volledig in garantie was (want jaja … tromgeroffel… intussen hebben we een nieuwe koffiezet!). We werden aan het lijntje gehouden en men was niet bereid te luisteren naar onze klacht. Je zou van een firma als Vanden Borre klantgerichtheid en service verwachten maar helaas moeten we vaststellen dat dit niet het geval is. Gelukkig kochten we er slechts een koffiezet en geen groter toestel. Niet voor niets staan ze als Belgisch bedrijf op http://www.ontevredenklanten.be in de top 10 vermeld… We hebben de voorbije jaren een aantal grotere toestellen online gekocht bij oa Redcoon, Conrad, … en mochten er tenminste een prima service ervaren (en dit aan een lagere prijs!). Jammer dat de keten op deze manier klanten naar buiten jaagt en zo ook onbezonnen omspringt met de jobs van hun medewerkers! ‘VDB: u heeft goed verloren!’…

  • Bij de levering van mijn koelkast is de Vandenborre medewerker blijkbaar zo lomp om geen vloerbescherming te gebruiken, en trekt met het zware toestel groeven in mijn houten vloer;
   ik maak er 3 dagen later foto’s van en stuur deze naar Vdb, en zie hier hun arrogantie:
   —————————
   Mevrouw, Mijnheer,

   Wij danken u voor uw mail dat al onze aandacht krijgt en bieden u hierbij onze verontschuldigingen aan voor het gebeurde.

   Uw toestel werd op 11/04/2015 geleverd en vermits u de schade pas op 15/04/2015 per mail laat weten is het tot onze spijt niet mogelijk uw klacht in acht te nemen.
   Elke schade veroorzaakt door de leveringsdienst dient onmiddellijk en schriftelijk gemeld te worden op de leveringsbon.
   Dit moet door de verantwoordelijke van Vanden Borre ter plaatse en door de klant getekend worden.

   Vermits dit niet het geval was, is het voor ons niet mogelijk op uw verzoek verder in te gaan.

   Steeds tot uw dienst, verblijven wij, met de meeste hoogachting,

   LVV

   Consumentendienst

   —————
   Dat was dan jammer genoeg niet het eerste, maar wel het laatste product dat ik bij Vanden Borre gekocht heb…

 21. Lieve mensen allemaal,

  ik sluit me bij jullie aan.
  10 maanden geleden 2 smartphones LG gekocht ter waarde van €450 / stuk. Bij één ervan is de achterkant beginnen bol staan. Zou een gekend batterijprobleem zijn. Ik ben geen smartphone-nerd en behandel mijn investeringen altijd met zorg. En toch word ik ervan beschuldigd zelf de schade te hebben veroorzaakt. Ik zou écht niet weten hoe. Je kunt het toestel zelfs niet opendoen, anders had ik zelf al lang een nieuwe batterij aangekocht en ingebracht. Er wordt mij een bestek opgemaakt van € 155 !!! De welke ik dus geweigerd heb. Ik heb mijn smartphone teruggevraagd en wacht nu tot hij terug geleverd wordt in de winkel van Middelkerke. Ik hou mijn hart al vast bij de gedachte een scene te moeten veroorzaken als er mij alsnog kosten zullen aangerekend worden.

  Het spreekt voor zich dat dit ook mijn allerlaatste VDB bezoek zal geweest zijn !

  Dank u wel om jullie ervaringen te willen delen, ook al zijn het geen aangename.
  Ik kan alleen maar hopen dat we op deze manier fenomenaal veel mensen kunnen behoeden voor dezelfde negatieve situaties.

 22. Ik heb een iphone 6s plus gekocht en na openen van de verpakking heb ik gezien dat de scherm stuk was maar de winkel was al gesloten die dag dus heb ik die volgende dag in de morgend direct binnen gebracht 2 weken later hoor ik van hun dat mijn garantie niet aanvaard is shok was dat voor mij blijkbaar is fabrieksfout ook mijn schuld nooit meer van Den borre echt nooit meer

 23. Mario Wilmsen

  Mijn vriendin en ik heb hebben samen een samsung galaxy s6 aangekocht bij vdb. Na een half jaar werkte de snellader van mijn vriendin haar gsm niet meer, dus wij naar vdb. “Mevrouw u dient uw gsm af te geven zodat we deze met uw snellader samen kunnen opsturen. ” Maar… die gsm werkt perfect… enkel de lader niet. “jammer … maar we moeten ook uw gsm hebben.” Daar gingen we dus niet op in want we zouden haar smartphone , waar niets mee mankeert… 3 weken kwijt zijn. ????????? Wie geeft nu een werkende smartphone mee naar reparatie. Wij naar een ander verkooppunt van vdb. Lader aanvaard en opgestuurd voor reparatie ( alhoewel garantie een nieuwe) . Een week later een brief van vdb… “wilt u 23,15 euro betalen voor uw snellader te repareren?” Fuck off !!! wat denken jullie wel afzetters.

  • ZIE MARTIN HET TOESTEL IS NOG 6 MAANDEN IN GARANTIE BIJ VAN DEN BORRE KRIJG IK GRATIS NIEUW MET 2 JAAR GARANTIE OF HOELANG INDIEN NIET WAT IS DE REDEN EN BESTAAN ER OOK UITZONDERINGEN EN DEWELKE ZIJN DIT GRAAG OPSOMMING VOORBEELDEN ?

 24. Ik kocht vier maanden geleden een nieuwe smartphone bij VDB. Thans wil die niet meer opstarten. Het toestel ging naar de VDB-hersteldienst. Ze lieten me echter weten dat het toestel niet meer te herstellen valt omdat er oxidatie is opgetreden. Nochtans is het toestel nooit in contact gekomen met water, zei ik. Dat weten we, antwoordden ze, maar misschien heeft u het toestel ooit gebruikt in de keuken of in de badkamer? (Euh, ja …) Ja, dat zal de oorzaak zijn, was het antwoord. Jammer genoeg valt deze schade niet onder de garantie.
  Ik ben dus mijn smartphone kwijt doordat ik hem in de keuken heb gebruikt en word hier op geen enkele manier voor vergoed. Heb in het verleden veel gekocht bij VDB, maar ik zet er geen voet meer binnen.

  • Alain Mostaert

   Zeer vergelijkbare situatie meegemaakt. Dit hoeft de moderne comsument echt niet te pikken. Ik ga door met mijn #aktevanwantrouwen

 25. Alain Mostaert

  Een I Phone van 11 maanden oud. Binnengebracht bij Vandenborre Brugge met de vermelding op het ontvangstdocument “licht beschadigd” en “krassen”. Tien dagen later reactie dat het toestel wegens “zware beschadigingen” en “gebruikersschade” niet zal hersteld worden. Ik leg me hier niet bij neer en zal niet nalaten alles te doen om dit soort praktijken te counteren. Ik laat mij niet afblaffen door een hautaine winkelketen die zelf haar eigen wetten en regels te kunnen stellen…

 26. Ik heb bij Vandenborre een ifoon 6s 128 gekocht, wil hem opladen, maar dat lukt niet omdat het toestel moet afkoelen?…

  Ik ga terug naar Vandenborre maar daar zeggen ze mij dat ze het toestel moeten terrugsturen naar Apple. Ik krijg dus geen nieuw toestel. Dit zou liggen bij Apple vdb kan daar niets aan doen. Na raadpleging bij test-aankoop en een telefoontje naar Apple is het Vandenborre die de keuze moet maken of ze een nieuw toestel geven, geld terug geven of het toestel opsturen naar Apple. Zij leggen de schuld graag bij Apple zo zijn ze zeker van hun geld. Apple kon mij ook zeggen na opgeven van de imai en serial nummer dat de waarborg van het toestel is vervallen het is dus meer dan 2 jaar oud. Dus moet vdb mij toch 2 jasr garantie geven volgens test-aankoop, afwachten hoe ze dit gasn oplossen.

 27. Mijn bejaarde ouders, 80 en 82 jaar gingen bij VDB om kleine frigo met diepvriesdeurtje. De verkoper had ze enkel op bestelling en ipv deurtje is het een open klep, wat het onmogelijk maakt zelfs maar een ijsblokje te maken. Extra waarborg werd hen ook nog aangesmeerd.
  Mijn ouders zijn gelukkig nog heel goed en absoluut niet naïef maar ze hebben wel vertrouwen en waar kan je dan (zogezegd) beter zijn.
  De klantendienst konden ze nooit bereiken waarop ik dan maar gemaild heb.
  Vriendelijke mails terug maar een oplossing is niet mogelijk.
  Ik heb uiteindelijk geopperd dat ze beter de bewuste verkoper op cursus sturen en vooral de gekende slogan moeten aanpassen naar
  VDB, uw akte van …BEROUW
  Ik merk dat de meeste mensen in deze en nog andere fora deze akte wel hebben ontvangen.

 28. Idem dito!! Akte.van wantrouwen!! Nooit koop ik er nog iets. De steel van een stofzuiger breekt af op een onmogelijke plaats, duidelijk geen slijtage, en dit valt niet onder garantie? Dikke bulshit!!

 29. Hallo iedereen,
  Mijn gsm is kapot en ik ga hem morgen binnenbrengen bij Vanden Borre omdat hij nog 2 maand in garantie is.
  Ik deel jullie zeker nog mee wat ze gezegd hebben.

  Groetjes

 30. En met kapot bedoel ik: dat mijn scherm niet meer reageert.

 31. Hallo iedereen,
  15 dagen later heb ik mijn GSM terug, helemaal gemaakt!
  ze hebben er een nieuw scherm ingestoken en er waren enkele stukjes af mijn Gsm en die hebben ze er ook terug aangezet. Allemaal in de garantie!

  Onze stofzuiger is ook samen met mijn Gsm binnengebracht omdat het handvat was afgebroken
  en de kabel (voor in het stopcontact) er terug inrolde na hem eruit te hebben gerold.
  De stofzuiger hebben ze OOK helemaal gemaakt en ze hebben er zelf een nieuwe borstel opgestoken want deze gaat snel kapot door onze hond. ALLEMAAL GRATIS!

  de Vanden Borre in Wetteren is heel erg aan te raden.

  groetjes, een blije Vanden Borre-klant

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top