Verslag Dubrovnik

Vandaag bezochten we Dubrovnik. Via Cavtat is Dubrovnik gemakkelijk bereikbaar per bus (Lijn 10) of per boot. Wij kozen voor die laatste optie en voor 80 kuna kochten we een retourticket (iets meer dan 10 euro) . Na een boottochtje van zo’n drie kwartier kwamen we aan te Dubrovnik. “Waauw” was onze eerste impressie.

De Neckermann gids had ons verteld dat de “City Walls” een aanrader zijn. De stad is ommuurd dus leek het ons een goede optie om daar mee te beginnen. Zo gingen we al meteen een goed beeld hebben van de stad. We kochten een toegangskaartje en begonnen aan onze wandeling. Het ene mooie plekje na het andere doken op en we konden ons fototoestel nauwelijks met rust laten! Na zo’n 1,5u wandelen (incl. stoppauze voor een maaltijd) waren we rond en hadden we de mooiste plekjes in en rond de oude binnenstad kunnen bezichtigen vanuit de hoogte. We vervolgden ons bezoek met een wandeling doorheen het oude gedeelte.

Dubrovnik is een sfeervolle, rustige en zonovergoten stad. De oude binnenstad is niet zo groot en binnen een dag heb je de mooiste plekjes zeker gezien. Ik zou de citytrip zeker aanraden voor koppels (heel romantisch en sfeervol). Er loopt een mix van jong en oud. De stad is aan te raden voor al wie van zon, sfeer en natuur houd, zeker omdat je vanuit de stad prachtige natuurplekjes (eilanden) kunt bezoeken per boot.

Omdat je alles al vrij snel gezien hebt, zou ik aanraden om een hotel te kiezen in Cavtat, zoals wij deden. Dit is een prachtige baai met een klein dorpje, op een peulschil van Dubrovnik en de luchthaven. Gedurende onze periode leek Cavtat wel het nieuwe Benidorm (de gemiddelde leeftijd van de zwerm toeristen in en rond het hotel lag wellicht ergens rond de 60). ’s avonds kan je er heerlijk rondkuieren, het is er behoorlijk groen en Dubrovnik is eenvoudig bereikbaar.

Wij boekten onze reis via Neckermann.be en verbleven in Hotel Croatia, waar gegarandeerd ook nog een verslagje van komt op mijn blog.

2012-05-19-11-37-27

Picture 1 of 7

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top