Home / Blog / Behind the sites – Mijn zoektocht naar de Mercedes A klasse

Behind the sites – Mijn zoektocht naar de Mercedes A klasse

De nieuwe Mercedes A klasse weet me al een tijdje te prikkelen. Daar getuigt een van m’n oudere blogposts van die ik schreef op 17 juli. Ondertussen zag ik dat toch al een mooi aantal nieuwsgierigen op die blogpost terechtkwamen via Google. De A klasse zal ongetwijfeld een hit worden, ik merk veel interesse en hoor en lees niets dan positieve commentaren.

Een zomer vol Mercedes plezier op sociale media

De afgelopen weken zag ik op de Facebook pagina van Mercedes leuke berichtjes rond de nieuwe A klasse passeren. Zo kon je twee keer een testrit winnen met de nieuwe A-klasse, inclusief hotel + maaltijd. Het enige wat je moest doen, was antwoorden op drie wedstrijdvragen + een schiftingsvraag. Helaas, geen geluk gehad, de testrit ging naar andere dolgelukkigen die beter kunnen gokken dan mij :(

Een keer had ik nog meer pech. Ik was net te laat voor een andere wedstrijd via Twitter, waarmee eveneens een testrit gewonnen kon worden. Hier werd iets meer creativiteit verwacht van de deelnemers en dat is makkelijker dan gewoon een schiftingsvraag beantwoorden. Een foto uploaden van de letter A, ik ging wel iets origineels gevonden hebben maar ik zag de tweets pas passeren toen de wedstrijd was afgelopen. Sinds die avond houd ik de Mercedes kanalen wat nauwlettender in de gaten en dus zag ik gisteravond als een van de eersten een tweet passeren dat er een nieuwe wedstrijd zit aan te komen: “Behind The Sites”. Ultieme hoofdprijs: 1 jaar lang met de nieuwe A-klasse cruisen. OMFG, daar doe ik alles voor!

Volg mijn zoektocht mee op deze pagina!

Overmorgen gaat de wedstrijd van start. Op deze pagina zal ik regelmatig verslag uitbrengen, in chronologische volgorde. Ben je ook op zoek? Laat dan gerust je bevindingen horen in een reactie hieronder!

Verslag van mijn zoektocht

1) Zaterdag 25/08/2012

“Alvast even zoeken of er nog niets te vinden is over de nieuwe wedstrijd, zal wel niet het geval zijn” Dat dacht ik, want wat vond ik meteen in Google? Een gloednieuw filmpje dat nog maar net was geupload, wellicht om alles al klaar te zetten voor de start van nu maandag… Dus snel in exclusieve preview het concept van de wedstrijd bekeken en ik moet zeggen, het ziet er ongelofelijk cool uit! #cantwait!


2) Zondag 26/08/2012 : al een idee

Ik heb het filmpje een paar keer bekeken en ik heb al een idee! Als je het filmpje op de juiste ogenblikken pauseert, dan krijg je al een aantal tips te zien. Als deze tips kloppen, dan heb ik al een site voor ogen waar de nieuwe A klasse verstopt zit. Benieuwd of mijn idee al juist is, zou wel erg makkelijk zijn… Morgen gaat de wedstrijd van start!

3) Maandag 27/08/2012: te laat + domper

Wow, je kan dus meerkere keren per dag de A klasse vinden! Bij de eerste prijsvraag was ik al te laat, de tweede begon ik te zoeken naar hoofdsteden van landen (ik ging nooit gedacht hebben aan hoofdsteden van provincies) en bij de derde vraag ging ik op zoek naar Belgen die ook in Wallonië bekend zijn. Waarom zou je moeten zoeken naar een Vlaming die ze in Wallonië niet kennen, zou toch oneerlijk zijn? Jean Claude Van Damme, Elio Di Rupo, Kuifje, Guust Flater, Ambiorix… Maar nee, het bleek een Waals stripfiguurtje te zijn. Domper.

Helaas loopt de wedstrijd enkel tijdens de werkuren. Zo tijdens m’n werk zitten surfen en sites zoeken, de collega’s (die vrij kunnen meekijken op m’n pc scherm) zouden nogal raar opkijken. Dan maar beetje vroeger naar huis en hopelijk om 18u op tijd om dan een van de 63 gelukkigen te zijn..

3) Dinsdag 28/08/2012: Huh, Brompton.co.uk? What a joke

Om 10u, klaarzittend voor de strijd vanop het werk. Nervositeit neemt toe. “Iets vakantiegerelateerds” luiddde de eerste tip. Snel zoeken op de sites van Neckermann, Thomas Cook, Jetair, Sunjets, Connections… Nope, dan maar de luchtvaartmaarschappijen checken: Brussels Airlines, … Crap, al gevonden. Ryanair.com. Yep, slim, ging ik niet spontaan aan denken, niets aan te doen.

14u dan maar. Al twee collega’s overtuigd om mee te spelen, ze zitten enthousiast klaar. “Helpt je bij het verplaatsen” als tip? Auto, banden? Trein (NMBS), bus (De Lijn)? Of nee, bPost? Of routeplanners zoals Google Maps, Routenet, Via Michelin? Ah nee, misschien een GPS: Tomtom.be, Garmin… Nope, niets, en blijkbaar vele anderen die geen flauw idee hadden. Dan maar wachten op de volgende tip: nog 5 min, nog 3 min, nog 1 min… WTF, iemand gevonden? Bromptom.co.uk door ene fictive persoon “Raboude De Ligne”? What a joke… Een UK site van een merk plooifietsen, nog nooit van gehoord. Ok, dus het kunnen blijkbaar ook onbekende buitenlandse sites zijn (of het is ik die leef onder een steen). Collega’s zijn ontmoedigd en hebben al geen zin meer… Opgevers!

18u, op tijd thuis want vroeger gaan werken. Allez vooruit, dan toch nog eens proberen, het is tenslotte een leuk concept. “Ze hebben een smartphone app”. Hmm, Kinepolis.com? “Ze”, dus dat moet misschien een muziekgroep zijn. Snel even Googelen. Nah, alweer te laat, Delhaize.com. Ging ik nooit opgekomen zijn. Congratz aan de winnaars.

4) Woensdag 29/08/2012: Moeilijke opdrachten

10u: “996” is de eerste tip. Het eerste wat in me opkomt is ‘Porche 996’. Vlug opzoekenen en Porche.com bezoeken. Hmm tiens, waarom zou Mercedes reclame maken voor een andere constructuur, dom van me. Vlug iets anders prob… nah, te laat. Brugge.be, nummer 996 op lijst van Unesco. Ging ik nooit gevonden hebben, straf!

14u. FUCK. Meeting om 14u met de manager. “Spanje” als tip, maar ik moet deze aan mij laten voorbijgaan want het werk gaat voor. Om 15u terug uit meeting, en nog steeds niets gevonden. De tweede tip staat online. Snel weer zoeken naar alles wat met Spanje en Chorizo te maken heeft. Sites flitsen voorbij. Na een kwartier zoeken tijd om op te geven, want nog veel werk. Als ik naar huis vertrek staat de nieuwe tip online, maar ook na een kwartier zoeken niets gevonden. Bij aankomst thuis om 18u blijkt er geen winnaar te zijn. Wat nu?

18u. “Boston” is dit keer de tip. Basketbal, Boston celebrities opzoeken, films gemaakt in Boston, belangrijke Boston evenementen… Tientallen sites passeren de revue. Nog 20 minuten voor de volgende tip, dus dan maar opgeven. 19u: “Terrier”? Dus iets met honden? Ook hier 40 min. lang surfen en zoeken naar alle mogelijke combinaties. Welke Celebrities hadden een Boston Terrier? Tiens, fotomodel Famke Janssen blijkbaar. Ook hier een hopeloze zoektocht. Om klokslag 20u de laatste tip “1598”. Na een goede tien minuten vindt iemand de site van een hotelletje te 1598 Lexington Avenue, NY. In het logo twee Boston Terriers. Crap, nu hoog tijd om nog iets te maken van m’n avond.

4) Donderdag 30/08/2012: NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

10u: “Olijven”… Wedden dat de site van Bertoli een bezoekersrecord had? Best nog wat doorwerken. 11u: nieuwe tip online: “Souvlaki”… Vlug eens zoeken.. Lap, collega Bart staat naast mij met een vraag, arghh net nuuu?? Oef, na 3 minuten probleem opgelost dus verder gaan zoeken. Snel wat tabjes openen en sites checken.. OMFG de Mercedes A klasse ik droom???? Vlug snel valideren!!!! Connecten met Facebook, (damn, ik zie de melding “er surft nog iemand op deze site, haast je”), supersnel de schiftingsvraag invullen en dan…

Hoe is da nu mogelijk ik had em wel gevonden zeker maar was een paar seconden te laat… Daar gaat de kans om een jaar met de A klasse cruisen bedankt Bart Gr$m%#!blrvr >:-(

Voorts: Gotye ging ik nooit gevonden hebben en La Vache Qui Rit link ik niet aan een driehoek… Morgen nieuwe hoop maar de kans om bij de (intussen) laatste 52 te geraken slinkt met de dag…

5) Vrijdag 30/08/2012: YES YES YES

10u: “t-shirts en petten”: snel alle bedruksites aflopen, hmm, niets te vinden. Ach, iemand anders heeft het inmiddels al.

14u07: Damn rats vergeten de tip te checken, met al dat werk hier. “Leder”… moeilijk maar ik heb geen tijd om even te zoeken want belangrijke conference call voorbereiden.

18u: Net op tijd thuis voor de tip. “Niet bij de zee maar wel dichtbij”. Na lang zoeken niets gevonden. Om 19u komt de tweede tip online, maar ik moet me klaarmaken voor een barbecue. Toch nog even proberen, maar het zal niet voor vandaag zijn.

1u ’s nachts – terug van een fijne barbeque bij vrienden. Toch nog even zien uit nieuwsgierigheid wat de nieuwste tip was. Huh, niemand gevonden? En de tip is “van 11 tot 6”, dat kan toch niet zo moeilijk zijn. Nu kan ik op m’n gemak zoeken, dus nog even proberen… Vele sites overlopen, Buitenlands, Belgische, alles wat met graffiti te maken heeft.

2u ’s nachts – Damn, nu is het echt wel genoeg geweest. Nog 7 sites openen en dan richting bed. Beginnen bij de eerste en…fùùùùùùùùùùùùùùùùùùckkk!!! DAAR STAAT IE NIET TE GELOVEN!!! Tis niet mogelijk, echt niet mogelijk! Na zo lang zoeken toch prijs en dat net toen ik ging opgeven.. Ongetwijfeld de traagste tijd van allemaal maar dat maakt niets uit want ik zit bij de laatste 63 en ben dus in de running voor de hoofdprijs: 1 jaar lang met de nieuwe A klasse rondcruisen… ZAAAAALLLLIIIGGGG!!! (En een PS3 is ook een heel mooi cadeau, heb ik nog niet)

Succes aan allen die nog deelnemen, mijn blogpost en zoektocht is bij deze afgerond. Meer nieuws volgt mocht ik de gelukkige winnaar zijn van de hoofdprijs, maar daar kunnen we voorlopig alleen maar van dromen :)

6 reacties

 1. Hallo,
  Vooreerst gefeliciteerd met je prijs. Ik hoop ook nog steeds te kunnen meespelen. Weet jij of er ergens een site is waar je alle vorige oplossingen kan bekijken. Misschien kan me dat helpen om een beetje richting te geven.

  Alvast bedankt,
  Pat

 2. Dag Pat, bedankt voor je reactie. Helaas ken ik geen site waar alle oplossingen staan, ik denk niet dat die er is. Maar als ik je een tip kan geven; ik gebruikte altijd Google.com (ipv. Google.be) + vertaal de tips naar het Engels en zoek daar op.. Veel succes!

 3. Hey Pieter-Jan.
  Proficiat met je gegunde prijs!
  Na dagen aan een stuk de wedstrijd te volgen, en steeds blijven en blijven zoeken, het opvolgen van de tips,… ben ik het even beu. Heb je eventueel nog handige tips voor ons?

  Alvast bedankt,
  Jonathan

 4. Hallo Jonathan, hier nog enkele tips:
  – Zoek op de Google.com site (Engelstalig!)
  – Probeer ook http://www.bing.com als je op Google niets vindt.
  – Verlies geen tijd met het controleren vvan sites waarin de tips letterlijk in de URL staan. Bijvoorbeeld: als de tips “Prison” en een uur later “Blue” zijn, check dan geen sites zoals blue-prison.com, intheblueprison.com, prison-in-blue.com want dat is veel te duidelijk. Ze maken het moeilijker dan dat.

  En nog een tip: als de eerste tip veel te algemeen is, doe dan geen moeite om te zoeken, maar wacht liever tot de tweede tip er is. Dan heb je al wat meer kans.

  Veel succes!

 5. Hallo,

  Ik denk dat de kans groter en groter wordt vermits het moeilijk is en er – vermoed ik – al veel mensen afgehaakt hebben. De laatste dagen zijn er telkens de drie tips aan bod gekomen.
  Ik heb al twee keer de auto gevonden maar helaas krijg je maar één prijs. En ik ben nog meer hebberig ; ) want ik denk dat ik met de schiftingsvraag er totaal en ver naast zit. Dus ik probeer hem nog eens te vinden.
  By the way, ik weet nog altijd niet wat ik gewonnen heb.
  Ik sluit me ook aan bij Pieter-Jan, na de eerste tip is het quasi onmogelijk om de site te vinden. De mogelijkheden zijn gewoon te veel. Ik begin ze zelfs niet meer aan. Ik denk wel al aan mogelijke combinaties…
  De kunst is om de juiste associatie te maken en niet de letterlijke woorden.
  Ik vind het wel spijtig dat ze niet de oplossingen geven van de niet gevonden opdrachten, het is en blijft een spel.
  Succes,
  Pat

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top