Home / Online Inkomen / RIP affiliate website rond t-shirts

RIP affiliate website rond t-shirts

Begin april 2012 had ik een nieuwe nichewebsite opgericht. Eentje rond t-shirts: bedrukken van t-shirts, aankopen van t-shirts etc. Ik had er een 8-tal verschillende artikels op geplaatst waarvoor ik eerst de nodige research had gedaan. Zo was ik bij alle online drukkerijen gaan kijken waar je het goedkoopst een witte t-shirt kon bedrukken. Vervolgens maakte ik een uitgebreid verslag (inclusief affiliate linkjes – dit zijn linkjes waarmee ik een commissie kreeg als iemand via die link iets bestelde) en plaatste dat online op de website.

Toen de website helemaal af was, ging ik gaan linbuilden. Massaal veel linkjes gaan verzamelen op korte termijn en mijn website schoot omhoog binnen de zoekresultaten. Na slechts een drietal weken stond ik op nummer één voor een heel competitieve zoekterm. En mijn inkomsten? Die kwamen netjes binnen.

Op 24 april 2012 vond de beruchte Penguin Update plaats, die sites met een verdacht linkprofiel bestrafte. Mijn website kon helaas niet ontkomen en werd genadeloos afgeslacht. Hieronder zie je de bezoekersaantallen van het begin tot nu.

Merk de opvallende daling op sinds 24 april. En uiteraard daalden mijn inkomsten evenredig mee. Plots was mijn site nergens te bespeuren binnen Google. Ik geef toe, ik ben inderdaad te snel gaan linkbuilden en dat was om met deze site beter te gaan scoren in Google. Ondertussen heb ik mijn technieken al aangepast en mijn ervaringen beschreven in een eerdere blogpost.

Als je niet bezig bent met linkbuilden, geen zorgen maken, want als je er tegewoordig geen verstand van hebt, dan begin je er best niet aan. Hoe moet het nu verder? Wel, vandaag heb ik bij m’n t-shirt-site definitief het licht uitgedaan. Alle content wordt ervan gehaald, zal gedurende een paar maanden niet meer online verschijnen en dan zal ik ze herbruiken op een andere, nieuwe site.

Greetz!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top